22.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rolnice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom

Rolnice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom
Rolnice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom

Rolnice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.

Priprema

Pripremite patlidžan i tikvicu

Operite patlidžan i tikvicu, posušite kuhinjskim ručnicima pa narežite po dužini na tanke ploške (debljine otprilike 5-6 milimetara).

U širokoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa pržite patlidžane i tikvice tako da omekšaju i poprime zlatno smeđu boju (po par minuta sa svake strane). Slažite ih na tanjur u jednom sloju, posolite i pustite da se ohlade.

Pripremite rajčicu

U zdjelici dobro izmiješajte sjeckanu rajčicu iz konzerve, sol, origano i malo maslinovog ulja.

Složite rolice

Na jednu plošku tikvice stavite komad fine šunke koju ste prerezali po pola, dodajte šnitu sira također prerezanu po pola pa zamotajte rolnicu. Isto napravite s patlidžanom. Iskoristite sve pripremljene ploške tikvica i patlidžana.

U posudu za pečenje izlijte pripremljeni umak od rajčice pa rolice posložite okomito, tako da je zamotani dio povrća, šunke i sira okrenut prema gore.

Pospite s malo svježe mljevenog papra.

Ispecite u pećnici

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite oko 30 minuta. Zadnjih 5 minuta pečenja možete pojačati temperaturu i uključiti grill postavku pećnice kako bi se sve skupa lijepo zapeklo.

Poslužite

Pustite da se rolnice ohlade barem 10 minuta prije posluživanja. Ukrasite svježim listovima bosiljka.

Najčitanije