13 C
Kotor

Slušaj online radio

Ronioca usmrtio propeler, policija traga za osobom koja je upravljala plovilom – Uhapšen Ulcinjanin osumnjičen da je gliserom usmrtio ronioca

Uprava pomorske sigurnosti

Rezultati obdukcije tijela dvadesetosmogodišnjeg mladića A.S. iz Sutomora, čiji je život juče tragično okončan dok je ronio u ulcinjskom akvatoriju, potvrdili su da je smrt nastupila usled zadobijenih povreda od propelera plovila. To je potvrđeno iz tužilaštva. Iz policije su kazali da tragaju za osobom koja je upravljala plovilom, a potražuju i plovilo.

U rasvjetljavanju misteriozne okolnosti pod kojim je nastadao ronilac na dah dok je bio u ribolovu, možda će koristiti kamere koje su izuzete.

Nepuna četiri sata nakon što su njegovi prijatelji prijavili nestanak, beživotno tijelo ronioca pronađeno je oko 17 časova u ulcinjskom akvatorijumu.

“Nestanak A.S. prijavili su prijatelji danas u 13.40 sati. On je nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju. Na tijelu su vidljive povrdede”, kazao je novinarima pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Pronađena je puška koju je koristio nastradali ronilac, ali fali kamera za koju njegovi prijatelji navode da je imao.

Za A.S. tragali su pripadnici UPSUL-a, Sektora granične policije, prijatelji nastradalog ronioca.

Kako je potvrdio Lukšić, nakon kratke pretrage oko 16.30 časova, od Velike plaže do Ulcinja, ronilac je uočio blizu pristaništa beživotno telo sa povredama koje je izvađeno iz mora u 17.00 časova.

“Vozilo koje je koristio bilo je parkirano blizu plaže. Pomorsko operativni centar je započeo koordinisanu akciju traganja i spašavanja. Odmah je upućen spasilački čamac SAR-1 ka Velikoj plaži. U pretragu su bili uključeni i građani, i ronioci Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i pripadnici Sektora granične policije koja je upotrebila dron“, naveo je Lukšić.

Uhapšen Ulcinjanin osumnjičen da je gliserom usmrtio ronioca

Ulcinjanin Ali Ušaku (29) uhapšen je večeras zbog sumnje da je dan ranije, vozeći gliser, u ulcinjskom akvatorijumu usmrtio godinu mlađeg ronioca A.S.

Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da Ulcinjanina terete da je počinio krivično djelo teško djelo protiv ugrožavanja javnog sabraćaja.

Isti sagovornik rekao je da su policijski inspektori, preduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti smrti dvadesetosmogodišnjaka, došli do sumnje da je Ušaku upravljao plovilom čiji propeler je usmrtio A.S.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici kvalifikovalo je krivično djelo kao teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, i proslijedilo ga u nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, po čijem nalogu je A.U. lišen slobode”, kazao je sagovornik.

Nestanak dvadesetosmogodišnjeg ronioca prijavljen je juče, oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac “SAR-1”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije