24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotarijanci obezbjedili novogodišnje poklone za djecu iz siromašnih porodica

Rotari klub (RC) Kotor je uručio ovog vikenda Centru sa socijalni rad Tivat novogodišnje paketiće koji su stigli iz Rotary kluba iz Sauthemptona u  Velikoj Britaniji.

Predsjednik RC Kotor, Rajko Cavor i član kluba Tripo Božinović poklonili su ovoj ustanovi 80 paketića koji će biti podjeljeni tivatskim mališanima. U kutijama, koje su razvrstane po polu i uzrastu od tek rođenih beba do djece uzrasta 3 godine, od 3-7, od 7-10 i od 10 -15 godina, nalaze se igračke, kape, šalovi, rukavice, higijenski paketi, čarapice, ukrasi, društvene igre, slagalice i slilno.

“Paketići će se i ove godine, kao i prošle, podjeliti djeci koja primaju nadoknadu preko Centra za socijalni rad u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom. Takođe, planiramo darivati paketiće i Dječijem odjeljenju bolnice Kotor.“ -kazali su iz Rotary kluba Kotor.

Ovaj klub je nedavno uručio donaciju Psihijatrijskoj bolnici u Kotoru vrijednu 5.000 eura. Prethodno je za 110 štićenika Doma starih “Grabovac” u Risnu i 30 članova osoblja Doma organizovan jendosnevni izlet brodom “Vodena kočija” po Boki, a za djecu iz Doma “Mladost” u Bijeloj bokeljski su rotarijanci priredili izlet na Solila, posjetu Nautičkom muzeju i podmornici “Heroj” u Tivtu, kao i školskom brodu MVCG, jedrenjaku “Jadran” na vezu na Pinima.

Izvor:S.L

Najčitanije