20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotvajler napao dijete u sred škole

OŠ "Drago Milović"Tivat
OŠ “Drago Milović”Tivat

Samo pukom srećom i prisebnošću nastavnika i osoblja škole koji su joj priskočili u pomoć, devetogodišnja učenica IV razreda OŠ „Drago Milović“ iz Tivta danas je prošla bez težih posljedica u napadu psa koji je na nju nasrnuo u sred škole.

Istraumiranom djetetu kojeg je pas, prema riječima direktorice škole, profesorice Ružice Lazarević, samo ogrebao, pružena je prva pomoć u tivatskom Domu zdravlja gdje je djevojčica, iz predostrožnosti, primila i injekciju tetanusa.

„Pas je iscijepao bluzu i helanke djeteta i samo pukom srećom i prosebnošću naše nastavnice Dragice Petković koja je djevojčicu otrgla od njega i povukla je u stranu, nije uspio da joj osim par ogrebotina, nanese ozbiljnije povrede.  Ne daj Bože kako se ovo moglo mnogo gore završiti.“- kazala nam je Lazarević istakavši da se incident dogodio naposredno nakon velikom odmora, pred početak trećeg časa.

Prema njenim riječima, rotvajler se u gužvi nekoliko stotina djece koja su ulazila u školsku zgradu iz dvorišta, nekako neopažen od dežurnih učenika i nastavnika, uvukao u školsku zgradu gdje je ubrzo napao djevojčicu. Nakon što su učenicu odvojili od razbješnjelog psa, rotvajlera su nastavnici i osoblje škole nekako uspjeli da ubace u pripremnu prostoriju kabineta likovnog vaspitanja i tamo zaključaju.

„Odmah smo pozvali policiju i komunalnu policiju, kao i službenike Azila iz Kotora. Šinter je potom lasom uhvatio psa i odveo ga.“- kazale je Lazarević dodajući da pas nije bijesan kako se u prvi mah posumnjalo među uplašenom djecom.

„Ovo je zaista nečuveno – da nam psi lutalice napadaju djecu po školi, to je stvarno neprihvatljivo. Na žalost, u situaciji kada nemamo ograđeno školsko dvorište i kada su nam ukinuti školski policajci, događaju se i ovakve stvari. Izuzetno mi je žao djeteta koje je doživjelo pravi šok i nadam se da će sa djevojčicom sve biti u redu.“- kazala je direktorica Lazarević.

Rotvajler
Rotvajler

Inače, zbog lošeg rada šintera Azila za pse koji radi u sastavu Komunalnog preduzeća Kotor i pokriva tu i opštinu Tivat, već duže vrijeme se buni javnost u Tivtu gdje je pasa lutalica sve više.

Rad odnosno nerad kotorskih šintera u Tivtu bio je u nekoliko navrata i predmet rasprave odbornika u lokalnom parlemntu koji su bezuspješno insistirali da dobiju jasne podatke o broju pasa–lutalica koje su šinteri sklonili sa tivatskih ulica a odbornici su odbili da kotorskom Azilu povećaju tražena sredstva koja mu redovno isplaćuje Opština Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije