23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija nastavlja s raketiranjem ukrajinskih gradova na jugu

Terminal za žitarice oštećen u ruskom napadu na Odesu
Foto: Press Service of the the Operational Command South of the Ukrainian Armed Forces / Reuters

Rusija je nastavila s raketiranjem ukrajinskih gradova na jugu, Odese i Mikolajiva. U posljednja četiri dana ispalila je više od 70 raketa i podignula 90-ak bespilotnih letjelica, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Dodao je da ukrajinska protuzračna obrana još ne može zaštititi cijelokupan zračni prostor zemlje. U napadima je ozlijeđeno više desetaka civila. Zapaljena je i oštećena zgrada kineskog konzulata. Rusija je poručila da su napadi odgovor na raketiranje Krimskog mosta.

Poljska premješta vojnike na istok zemlje zbog prisutnosti Wagnera u Bjelorusiji

Poljski odbor za sigurnost odlučio je premjestiti vojne postrojbe na istok zemlje zbog prisutnosti skupine Wagner u Bjelorusiji, rekao je u petak tajnik odbora kako prenosi državna novinska agencija PAP.

U videu prikazanom u srijedu, šef Wagnera Jevgenij Prigožin poželio je svojim borcima dobrodošlicu u Bjelorusiju. Rekao im je da za sada više neće sudjelovati u ukrajinskom ratu, ali im je naredio da ojačaju za Afriku dok obučavaju bjelorusku vojsku.

Bjelorusko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da su Wagnerovi plaćenici počeli obučavati bjeloruske specijalne snage na vojnom poligonu samo nekoliko kilometara od granice s Poljskom, članicom NATO-a.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije