29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ruski državljanin pokušao da zapali saputnicu na jedrenjaku?

nautika – turizam

Tivatska policija uhapsila je ruskog državljanina V.D. (36) zbog sumnje da je na jedrenjaku kojim su plovili, oštećenoj, takođe ruskoj državljanki, upućujući prijetnje po život, zadao više udaraca u predjelu glave, nakon čega je ostavio zaključanu u kabini broda koji je kasnije polio benzinom u namjeri da ga zapali, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, policija, koja je postupila po prijavi oštećene, izašli su zajedno sa Službom zaštite i spašavanja, službom Hitne pomoći i posadom Porto Montenegra, na lice mjesta, u blizini ponte u mjestu Seljanovo i spriječili navedeni događaj.

Policijski službenici su na licu mjesta zatekli više osoba od kojih su prikupljena obavještenja, nakon čega je V.D. uhapšen.

“On je, kako se sumnja, na jedrenjaku kojim su plovili, oštećenoj, takođe ruskoj državljanki, upućujući prijetnje po život, zadao više udaraca u predjelu glave, nakon čega je ostavio zaključanu u kabini broda koji je kasnije polio benzinom u namjeri da ga zapali”, istakli su u saopštenju i dodali da su otećenoj u ljekarskom izvještaju konstatovane povrede, dok je kod V.D. testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Protiv V.D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“On će biti priveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru”, zaključili su u saopštenju.

Najčitanije