26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ruski projektili pogodili područje blizu aerodroma u Lavovu

Ukrajina – foto EPA

Ruske rakete pogodile su u petak područje u blizini zračne luke zapadnog ukrajinskog grada Lavova, rekao je gradonačelnik Andrij Sadovij, dodajući da sama zračna luka nije napadnuta.

Danas je 23. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinski dužnosnici tvrde da ima preživjelih u bombardiranom skloništu koje se nalazilo u podrumu kazališta u gradu Mariupolju.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu rekao je da bi se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i ruski čelnik Vladimir Putin mogli sastati. Osam od devet humanitarnih koridora iz ukrajinskih gradova su funkcionirali u utorak, te je evakuirano pritom više od 2000 ljudi.

Ključni događaji

  • Više od 700 civila, među kojima 52 djece, ubijeno je u Ukrajini od početka ruske invazije prije tri tjedna, tvrde dužnosnici UN-a navodeći kako je “stvarni broj vjerojatno mnogo veći”
  • Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da je jedan američki državljanin ubijen u Ukrajini u jeku ruske invazije na tu zemlju.
  • Rusija je pred Vijećem sigurnosti UN-a tvrdila da je napad na kazalište u Mariupolju djelo ukrajinskih nacionalista, te da se radilo o talačkoj situaciji
  • Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina “ratnim zločincem”, što predstavlja odmak u pristupu američke administracije
Izvor:Hina

Najčitanije