21 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair je počeo s letovima iz Dubrovnika – tokom ljeta u ponudi 54 leta sedmično, bolja povezanost i zimi!

Zracna luka Dubrovnik

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik je 2. aprila 2024. otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković te je započeo s operacijama s dva zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger” (ulaganje od 200 miliona dolara).

Prvog dana aprila, oko 6 sati, su poletjela dva bazirana zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci, piše dubrovniknet.hr

Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 19 zanimljivih ruta za ljeto 2024. za Dubrovnik.

Ryanair će letjeti na 19 ruta koje uključujući 10 novih ruta prema vodećim europskim gradovima poput Bergama, Bari, Pariz – BVA, Brussels – CRL, Karlsruhe, Memmingen, Krakow, Weeze – Düsseldorf, Poznan, Oslo – TRF.

Ukupno će biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450.000 dostupnih sjedala. Bitno je istaknuti da će Ryanair operirati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.

Povodom početka operacija Ryanaira glavni direktor Zračne luke Dubrovnik, Viktor Šober je izjavio:

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer
Bošković s dva svoja zrakoplova te du iskoristiti priliku da se zahvalim svim našim
djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski posao u suradnji s Ryanairom. Sada je ispred nas izazovna sezona koja će vjerojatno biti rekordna i čeka nas velik posao.

Ryanair će tijekom ljeta ’24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih
destinacija i s 3 destinacije zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju.“

Povodom početka operacija Direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira, Jade Kirwan je rekao:

„Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa
zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. za/iz naše nove dubrovačke baze s našim prvim letovima za Bergamo i Dublin koji polijeću ovog utorka ujutro.

Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku
predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna USD (ukupno 800 milijuna USD u 3 baze) u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti.

Samo ovo ljeto, Ryanair će letjeti na 19 ruta do/iz Dubrovnika (proširujući naše prethodne 2 ponude ruta), uključujući uzbudljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova kao što su Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, i Wroclaw, pružajući najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta ’24.“

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije