16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair u subotu 4. septembra realizuje prvi let između Podgorice i Zagreba

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair povećao je ciljne brojke prevezenih putnika za jesen usred znakova “vrlo snažnog oporavka” na evropskim letovima kratke udaljenosti, rekao je izvršni direktor Majkl O’Liri u intervjuu Reutersu.

Ryanair posluje i u Crnoj Gori, održavajući letove prema podgoričkom aerodromu. Sudeći prema sadašnjem rasporedu, Podgorica je povezana sa sedam destinacija, i to Barselonom, Berlinom, Briselom, Krakovom, Vroclavom, Londonom, a od subote, 4. septembra, uspostavlja direktne letove i sa Zagrebom. Najjeftinija cijena karte do hrvatske prijestonice tog dana iznosi svega 12,99 eura.

Očekuje se da će ovaj prevoznik, najveći u Evropi po broju putnika, prevesti 10,5 miliona putnika mjesečno u septembru, oktobru i novembru, što je više u odnosu na julske projekcije kompanije.

“Sve dok ne dođe do nepovoljnog razvoja situacije s kovidom, prognoze govore o vrlo snažnom oporavku”, rekao je O’Liri uoči brifinga za novinare u Briselu.

Izvršni direktor je rekao da je Ryanair na putu da premaši cilj od 10,5 miliona putnika u avgustu.

Rezultati bi trebalo da se vrate na nivo prije pandemije već u oktobru, s blizu 90% u septembru i 80% u oktobru, dodao je. No, avioprevoznik će ove zime vjerovatno letjeti s prosječno 15-20% praznih mjesta u avionima u poređenju sa 7-8% prije pandemije.

“Cijene će zimi nastaviti da se povećavaju, ali će i dalje biti ispod nivoa prije pandemije. Ne očekujemo da će se cijene vratiti na pred-pandemijske nivoe do ljeta 2022”, naveo je.

Najčitanije