20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

S palube dvaju kruzera pale dvije osobe: Obalna straža prekinula potragu

Kruzer – Foto: Andy Newman/Carnival Cruise Lines / gCaptain

Obalna straža SAD-a objavila je prekid potrage za dvije osobe koje su pale s palube različitih kruzera, piše gCaptain.

Prva potraga provedena je za 28-godišnjim muškarcem po imenu Tyler Barnett, koji je nestao s broda Carnival Glory u ponedjeljak navečer, otprilike 30 milja jugozapadno od Southwest Passa, Louisiana. Unatoč tome što su pretražili područje veće od veličine Connecticuta, potraga je ipak završila neuspješno.

Carnival je objavio da je Barnett posljednji put viđen na snimci sigurnosne kamere u ponedjeljak oko ponoći, no kasnije su izvijestili da su otkrili novu sigurnosnu snimku koja pokazuje kako nestali pada s palube broda u ponedjeljak rano ujutro.

Obalna straža koristila je višestruka sredstva i pretraživala zrak i kopno u izazovnim vremenskim uvjetima, uključujući ograničenu vidljivost i olujne vjetrove. Nažalost, ovi nepovoljni uvjeti ometali su potragu, što je dovelo do teške odluke o njezinoj obustavi, prenosi gCaptain.

Drugo traganje je bilo za 30-godišnjim članom posade kruzera MSC Seascape. Član posade, indijski državljanin, navodno je pao s kruzera u Atlantski ocean sjeverno od Aguadille, Puerto Rico.

Član posade zadnji put je viđen kako pada otprilike 80 stopa od pramca broda za krstarenje, s visine od približno 32 stope iznad vode. Kruzer je izvijestio da je bacio konop za spašavanje i tri koluta za spašavanje te poslao spasilački čamac s kruzera u potragu.

Spasilačke ekipe pronašle su tri koluta za spašavanje, izvukle dva, ali tijekom potrage nisu pronašle preživjele.

Unatoč opsežnim naporima potrage na približno 887 kvadratnih nautičkih milja, dvije osobe i dalje se vode nestalima.

Najčitanije