11 C
Kotor

Slušaj online radio

Sadnjom drveta generacije počela tradicionalna manifestacija “Dječija nedjelja”

Dječija nedjelja u Tivtu – foto D. Redžo

Sadnjom drveta generacije u velikom Gradskom parku, u Tivtu je danas je počela tradicionalna manifestacija “Dječija nedjelja” koju priređuje ovdašnja NVO “Djeca Tivta” u saradnji sa Opštinom.

Ovogodišnja “Dječija nedjelja” u Tivtu traje do 11.oktobra a odvija se pod motom  motom “Budi drug”. Tivatski prvaci danas su za svoje stablo generacije u Gradskom parku posadili novi javor uz pomoć radnika Komunalnog preduzeća, a o karakteristika tog stabla govorila im je diplomirana inženjerka hortikulture Tanja Krstović, rukovoditeljska službe Gradskog zelenila u Komunalnom preduzeću.

Stihove dječijeg pjesnika Dragana Radulovića na ovoj priredbi govorila je Maša Mikić učenica IV4 razreda OŠ”Drago Milović”, zatim su prvaci poslali svoje ekološke stihove prirodi.

Dječija nedjelja u Tivtu – foto D. Redžo

Početak “Dječije nedjele” obilježio je i raznovrstan program u vrtiću „Bambi“ u centru grada, gdje je priredjena likovna radionica za dvije grupe predškolaca „Budi drug i okreni ovaj krug“, dok su druge dvije grupe testirale svoje sposobnosti na poligonu spretnosti. Učenicima OŠ”Branko Brinić” iz Radovića uručena je zimzelena biljka koja će krasiti prostorije škole. Sve obrazovne ustanove u Tivtu će povodom “Dječije nedjelje” od Komunalnog preduzeća, na poklon dobiti nove biljke koje će krasiti holove škola kao i botaničke bašte.

Za učenike OŠ“Drago Milović“ i mališane vrtića „Bambi“ od sutra pa do petka biće organizovana posjeta Muzeju pomorskog nasljeđa Porto Montenegra i podmornici „Heroj“, kao i posjeta školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku „Jadran“.

Izvor:S.L

Najčitanije