10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajam kulinarske baštine u petak, 4. novembra na Pinama

Sajam kulinarske baštine

U okviru manifestacije “Novembarski dani 2022”, Opština Tivat u petak 4. novembra od 16 sati na gradskoj rivi Pine organizuje Sajam kulinarske baštine.


Ovaj gastronomsko-edukativni događaj jedna je u nizu aktivnosti projekta prekogranične saradnje “EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge – CUHaCHA”, i biće prilika za tivatske ugostitelje, domaćinstva i poljoprivredne proizvođače da predstave svoju ponudu lokalnih tradicionalnih jela i proizvoda. U sklopu programa biće organizovana i prezentacija Monografije kulinarske baštine izrađene u okviru projekta, kao i priprema jela na licu mjesta po tradicionalnim receptima koji se nalaze u monografiji. U muzičkom dijelu programa nastupiće pjevač Danijel Alibabić.

U susret sajmu, na talasima lokalnog javnog emitera Radija Tivat u četvrtak od 9 časova, biće održana panel diskusija na temu istraživanja sprovedenog u tri partnerske regije: Zadarskoj županiji, Hercegovačko – neretvanskoj županiji i Boki Kotorskoj.

Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 jedan je od programa Evropske teritorijalne saradnje, koji zauzima važno mjesto kao jedan od instrumenata i ciljeva kohezione politike Evropske unije. Glavni cilj projekta “CUHaCHA” je jačanje i očuvanje identiteta zajedničke kulinarske baštine programskog područja i doprinos razvoju turizma.

Projekat je sufinansiran sredstvima ERFF i IPA II fondova Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je 710.946,94 €, od čega EU sufinansira 85%.

Najčitanije