21 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajber nasilje na društvenim mrežama-izazovi prevencije i sankcionisanja

CIBER NASILJE PLAKAT

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa Studijskim programom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću u četvrtak 5. decembra u 17 sati u Kinu „Boka“ organizuju tribinu „Sajber nasilje na društvenim mrežama − izazovi prevencije i sankcionisanja.“.

Zbog važnosti i uticaja društvenih mreža na svakodnevni život zajednice,a naročito omladine, neophodno je unaprijediti psihološku i medijsku pismenost kada je u pitanju njihova zloupotreba. Društvene mreže su, pored benefita internacionalne komunikacije i neposrednije razmjene mišljenja, postale i plodno tle za perfidna i nesankcionisana nasilnička ponašanja, te ispoljavanja psihopatskih i sociopatskih reakcija.

Na tribini će se istaći  prikriveni oblici nasilja prema pojedincu i grupama, ali će biti fokusirano i nasilje koje pojedinac čini prema sebi u uslovima tzv. selfi kulture. Problematizovaće se i pitanje prevencije, te mehanizama zahvaljujući kojima će nasilnici biti kažnjeni i podučeni društveno odgovornijem ponašanju na internetu.

Na tribini će aktivno učestvovati studenti Filozofskog fakulteta iz Nikšića i profesorica dr Jelena Mašnić. Ulaz je slobodan.

Najčitanije