9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Samo nam je ljubav potrebna, poruka učenika iz Tivta i Beograda

Potpisana Povelja o saradnji OŠ „Drago Milović“ iz Tivta i OŠ „Duško Radović“ iz Beograda

Povelju o saradnji dvije škole potpisali su direktorica OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, Ružica Lazarević i direktor OŠ „Duško Radović“ iz Beograda, Njegoš Zejak, na svečanoj priredbi koju su u petak 23. marta izveli učenici ovih škola u Tivtu.

Djeca iz Beograda borave kod svojih vršnjaka od 22-25 marta i provode svoje vrijeme edukativno i zabavno. Na priredbi su se mogle čuti horske pjesme o prijateljstvu i ljubavi, melodije na različitim muzičkim instrumentima kao i talentovano izvođenje glumačkih tačaka. Voditeljski par vrlo uspješno nas je vodio kroz program – Mateja Bokan iz Beograda i Anabela Telesmanić iz Tivta, dok su horske numere uspešno pripremile profesorice Ivana Komnenović i Snježana Pejaković. Glumačke tačke oduševile su publiku zahvaljujući talentovanim glumcima,ali i njihovim profesoricama Katici Čavor i Tanji Kunarac.

Čas istorije održan je u muzeju Porto Montenegra, gdje su djeca obišla i podmornicu, što je izazvalo pravo oduševljenje. U ljetnikovcu Buća saznali su više o prošlosti Tivta. Danas će učenici obići Bokokotorski zaliv, zahvaljujući sponzorstvu kapetana Rajka Čavora koji će za tu priliku djecu odvesti morskim putem do Kotora.

Učenici posjetili muzej

Sponzori druženja učenika su: hotel „Montenegrino“ i hotel „Pine“ iz Tivta, Vodena kočija i kapetan Rajko Čavor, umjetnik Miroslav Slaby, akademski slikar Ivo Knežević, Adriatic Marinas, Foto „Riva“, medijski sponzor Radio Tivat kao i roditelji koji su ugostili djecu iz osnovne škole iz Beograda.

Na koktelu za direktore i nastavnike ovih škola upriličen je razgovor na stručne i aktuelne teme iz vaspitno-obrazovnog procesa u školama. Koliko znače ovakvi susreti svjedoče brojni zagrljaji, vesela atmosfera na žurci u školi, kao i bezbroj lijepih riječi o tome koliko su srećni što su se upoznali.

„Vidimo se u Beogradu!“ Poručio je Mateja Bokan iz Beograda.

Najčitanije