14 C
Kotor

Slušaj online radio

Saniran krov na Aerodromu Tivat, klimatizacija bolja nego prošle godine

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Aerodrom Tivat je zimsku sezonu iskoristio za sanaciju krova Terminala 1 i unapređenje sistema klimatizacije tako da će stanje, kako očekujemo, tokom ljetnje sezone biti mnogo bolje nego ranije.

„Nakon višegodišnjih problema i pokušaja sanacije, krov je sređen. Slijedi saniranje i enterijera terminala. Takođe, servisirali smo postojeći sistem za klimatizaciju. Dodatno, instalirali smo i nove jedinice. Na ovaj način smo, vjerujemo, putnicima i zaposlenima omogućili ugodniji ambijent za boravak u terminalu“, izjavio je direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Praščević.

S obzirom na to da je ljetnja sezona u avijaciji počela 31. marta, a da se već otvaraju nove linije, Aerodrom Tivat, za sada, ima dovoljan broj sezonaca što omogućava bezbjedne i sigurne operacije.

„Za period do špica sezone imamo dovoljan broj zaposlenih. Međutim, od juna do septembra imamo evidentu najavu povećanja saobraćaja u odnosu na prošlu godinu zbog čega će nam trebati dodatan broj izvršilaca. Uskoro će biti objavljen novi oglas i pozivamo sve zainteresovane da se prijave“, najavio je Praščević.

Vladimir Praščević – Direktor Aerodroma Tivat

Aerodrom Tivat će proširiti kapacitete otvaranjem vrata Terminala 2 koji se koristi samo za odlaske. Na taj način će se rasteretiti Terminal 1 i smanjiće se gužve.

„Planiramo da otvorimo Terminal 2 tokom maja. Između ostalog, i zbog toga će nam trebati dodatni broj sezonskih radnika“, objasnio je on.

Praščević je naglasio da je aerodromu potrebna i logistika ostalih službi, među kojima i Sektora granične policije.

„Nadam se da će i kolege uspjeti da premoste nedostatak izvršilaca da bismo Terminal 2 otvorili u najavljenom periodu tokom maja“, rekao je on.

Praščević je dodao i da je Aerodrom Tivat u prethodnom periodu obezbijedio i dio nove opreme koja će doprinijeti unapređenju usluga koje se pružaju avio-kompanijama.

Najčitanije