25 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro: Sanirana pješačka staza uz more, ispod bivše “Jugooceanije”

Kotor – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nedavno je završilo radove na sanaciji šetališne staze uz more ispred objekta bivše “Jugooceanije u Kotoru – saopšteno je iz Morskog dobra.

Kako navode, sanacija je podrazumijevala popločavanje potpuno ruinirane staze u dužini od 72 metra, širine 3,10 metara kao i popločavanje neuređenog i oštećenog platoa na istoj lokaciji.

Staza uz more sanirana

“Prilikom izvođenja radova Javno preduzeće, kao naručilac posla, posebno je vodilo računa da ovaj obalni pojas sanira i rekonsturiše u skladu sa principima tradicionalne izgradnje na ovim prostorima i time sačuva njegov autentični oblik.

Prije saniranja

Posao sanacije obavljen je u saglasnosti sa nadležnim organima lokalne uprave i Uprave za zaštitu spomenika kulture iz Kotoru, a izvođač radova je bilo preduzeće “Ađi Invest” d.o.o. Nikšić, sa kojim Javno preduzeće ima godišnji ugovor na izvođenju ovakvih radova. Ukupna vrijednost radova iznosila je 19 360 eura. Ove sedmice započeta je i izgradnja parapetnog zida u nastavku postojećeg na takozvanoj Žutoj plaži u Kotoru i izrada zaštitnog kamenog zida, klupa za sjedenje i informativne table na lokaciji Sopot kod Risna” – kaže se u saopštenju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Najčitanije