13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sankt Peterburg Herceg Novom: Pismo namjere o bratimljenju i saradnja u kulturi i umjetnosti

sastanak

Delegacija Sankt Peterburga boravila je danas u Opštini Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i potpredsjednikom Milošem Konjevićem razgovarali o zvaničnim koracima bratimljenja dva grada i velikim mogućnostima saradnje na polju kulture i umjetnosti.

Opštinu su danas posjetili direktorica za razvoj Komiteta za kulturu Sankt Peterburga „Peterburg koncert“ Elena Vojnova i Jurij Gruzdev iz „Novog Peterburga“.

Na sastanku je razgovarano o već ostvarenoj saradnji tokom prošlogodišnje posjete rukovodstva našeg grada Sankt Peterburgu, kada je, između ostalog, dogovoreno i učešće Kozačkog ansambla „Atamani“ na 51. Prazniku mimoze. Njihov nastup, u nedjelju 16. februara u Dvorani Park, biće prilika da Herceg Novom bude uručeno zvanično pismo namjere Skupštine grada Sankt Peterbruga, kojim će biti ostvareni prvi koraci u bratimljenju dva grada.

Kako su obje strane bile saglasne tokom današnjih razgovora, otvaranje Ruskog kulturnog centra u našem gradu značilo bi veliki i pozitivan iskorak za kulturu i umjetnost, što bi dalje predstavljalo osnovu za održavanje master class seminara i radionica predavača visokog ranga, u kojima bi učestvovali polaznici iz Crne Gore i regiona.

sastanak

Potpredsjednik Konjević je naglasio značaj učešća ruskih folklornih ansambala i umjetnika u životu našeg grada, istakavši zadovoljstvo uzlaznom putanjom odnosa dva grada.

Predstavnici Herceg Novog uputili su goste iz Rusije u bogatu kulturu i istoriju našeg grada, trenutna ulaganja u turističke i kulturne potencijale, kao i u mogućnosti saradnje određenih festivala sa ustanovama kulturne prijestonice Ruske Federacije.

Najčitanije