15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Schaub: Mamula Island će biti otvoren za sve goste…

Posjetili smo Mamulu koja šalje jednu novu sliku i poruku…


Veliko interesovanje proteklih dana pokazali su građani Boke Kotorske i njihovi gosti u sklopu akcije vikend otvorenih vrata, kako bi posjetili ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula koji se nalaze na ulazu u Boku Kotorsku.

Lijepo vrijeme i mirno more brojnim posjetiocima, čiji prevoz je organizovan iz Herceg Novog i Tivta u organizaciji kompanije Mamula Island, pružio je predivan ugođaj krstarenja do ostrva, kao i ljubazni domaćini, koji su ih ugostili i upoznali sa projektom.

U razgovoru za portal Boka News direktor Mamula Island, Henning A. Schaub ističe da je iznenađen velikim interesovanjem i pozitivnim odnosom prema projektu, građana Boke Kotorske i njihovih gostiju.

Projekat je imao više finasijskih nivoa, uloženo je oko 30 miliona eura, nije još završen, ali smo željeli upoznati građane sa onim što radimo, poručio je Schaub.

Na naše pitanje kada očekuju da se uložena sredstva vrate, s obzirom da je u pitanju velika investicija, Henning A. Schaub kaže da to nije glavni cilj projekta, već da kao kompanija žele stvoriti jednu novu destinaciju u Boki, Mamula Island…

„Organizovali smo otvorene dane kako bi građani Boke mogli posjetiti i vidjeti projekat. Tokom zime vraćamo se radovima i nastavku rekonstrukcije, a prve goste i zvanično otvaranje hotela je planirano za proljeće naredne godine. Memorijalna galerija koju planiramo realizovati u sklopu projekta je za nas veoma važan dio ukupnog projekta, ona će reprezentovati prošlo vrijeme, istoriju ostrva i prošla iskušenja kroz koja je svijet prošao u to vrijeme… Juče je jedna gospođa ponudila pismo koje je pisao njen otac majci dok je bio u logoru, kao eksponat za Memorijalnu galeriju …“ – kazao je Henning A. Schaub.

On je poručio da kada hotel bude otvoren, svi zainteresovani će moći doći kao gosti na ostrvo. Ovo je mali butik hotel, otvorenog tipa, imaćemo tri restorana, četiri bara, prostor u kojem će biti organizovani kulturni događaji…

Cijeli razgovor možete poslušati i pogledati u našem video zapisu.

Tvrđavu Mamula je na 49 godina zakupila švajcarska kompanija “Orascom” sa obavezom rekonstrukcije tvrđave kao kulturno-istorijskog spomenika.

U budućem hotelu Mamula Island na raspolaganju će biti 26 soba, 6 apartmana, holistički spa, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama. Posebno mjesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu istoriju ovog lokaliteta.

Najčitanije