12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stjepčević omladinski prvak svijeta

Foto privatna arhivaa – Gracija Stjepčević

Crnogorski boćar Gracija Stjepčević (BK Palma) osvojio je titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje.

On je u finalu šampionata u Francuskoj savladao slovenačkog reprezentativca Jaku Štremfela 44:39.

Crnogorska reprezentacija, koju je predvodio selektor Miroslav Petković, šampionat je završila sa tri medalje.

Stjepčević i Ilija Belan osvojili su srebro u disciplini štafeta, a Stjepčević ima i bronzu u disciplini precizno izbijanje.

Blizu medalje bio je Mateo Počanić, u disciplini precizno izbijanje, ali je u meču za plasman u polufinale poražen 17:16.

Na korak od pobjedničkog postolja bila je i štafeta u sastavu Mateo Počanić i Boris Vuksanović, koja je na kraju završila na šestom mjestu.

Počanić je u disciplini krug zauzeo deveto mjesto.

Ministar Lalošević čestitao titule Stjepčeviću i Saljiuu

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević čestitao je karatisti Emreu Saljiuu i boćaru Graciji Stjepčeviću osvajanje titula prvaka svijeta, kao i osvajačima medalja na karate i džiu džicu Svjetskim prvenstvima.

Saljiu je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji juniora, dok je Stjepčević bio najbolji u konkurenciji omladinaca.

Lalošević je čestitao i bronzane medalje karate reprezentativkama kadetkinji Jovani Damjanović i mlađoj seniorki Mileni Jovanović, kao i džiu džicu takmičarima na postignutim uspjesima.

“Naši sportisti u kontinuitetu pokazuju kako se reprezentuje Crna Gora. Nedavno su Ministarstvo sporta i mladih i Vlada Crne Gore pomogli u odlasku novih takmičara na svjetska takmičenja i onu su to upravo vratili na najbolji način”, kazao je Lalošević.

Najčitanije