11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

SD: Zamjena teza “građanske liste”

SD Tivat

Postovana gospodo iz “građanske“ partije ‘Narod Pobjedjuje’, konačno dočekasmo da se i vi oglasite pa makar na ovaj način kada pokušavate da osudite nas Socijaldemokrate  za politiku i retoriku koju vi vodite i koja se zadnjih mjeseci reflektuje načim gradom.

Pitamo se tako gdje ste bili kada se izabrala nova vlada i kada se slavilo tuđim zastavama po Tivtu kada smo bili svjedoci raznih pokliča koji su se orili podsjećajući na devedesete godine.

Počeli ste tako i noć nakon izbora da nas prisjećate tih nemilih dana i godina takodje optuzujući da drugim zastavama barijače neki drugi ljudi i tada nam pokazali kojim putem želi ići ova vlast.

Pitamo se takodje je li šovinizam kada sa posla istjerate čovjeka koji je pustio himnu Crne Gore, li je to možda otkaz uposlenome poslije 38 godina rada samo zato sto mu se ćerka nalazi na našoj listi.

Da li je možda veličina i ispravnost vaše politike kada uposleni nakon dobijenog otkaza, za obješnjenje koji je tim odlučio njegovu nekompetentsnost uvaženi gradonačelnik odgovori Mancester?

Da li je i na kraju ovo pravljenje spiskova u današnjem saopštenju, koje i te kako podsjeća na one spiskove devedesetih, vaša građanska politika, kojom želite nama  držati lekcije o šovinizmu.

Ne sjećamo se a lako je provjeriti da smo vlasnika lokala optužili da je on postavio ovu gnusnu provokaciju, ali s obzirom da se na slici vidi da je postavljena, a da ista kruzi društvenim mrežama dali smo priliku da se ova situacija razjani u intersu svih nas pa i uvaženog gospodina kojem želimo da vjerujemo da nije akter ovog nemilog čina.

Pozivamo vas umjesto toga sto nam crtate mete da osudite svaki vid nacionalizma i šovinizma, pa i ovaj vas dansnji i budeta bar malo gradjanska vlast u ovom gradu, i ako vam to tesko pada,

I na kraju, Svaki član  Socijaldemokrata jasno zna, kao i svi naši građani, da crnogorska država bastini višemilenijumsku istoriju multikulturalizma, multinacionalne i multivjerske tolerancije kao i skladnog suživota ljudi, naroda i etničkih, vjerskih i drugih manjinskih zajednica, čemu smo do kraja doslijedni” poručili su iz SD Tivat.

Najčitanije