26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP: Naši učitelji, nastavnici i profesori moraju biti adekvatno plaćeni

A. Vučinović

Nikada ranije nismo mijenjali sa vlasti političare koji su davali lažna obećanja, i koji su gradili državu koja radi samo za njihove lične i interese povlašćenih tajkuna – kaže se u saopštenju Antonije Vučinović, predsjednice Foruma mladih SDP Tivta.

Mladima su ostavljene dvije opcije: da odlaze odavde i grade neku drugu zemlju ili da se učlane u vladajuću partiju koje ne garantuje ni dugoročno zaposlenje ni bilo kakav stručni napredak.

U našoj državi vlada nejednakost jer nemaju svi mladi ljudi istu šansu za obrazovanje i time uspjeh u životu.

Moramo postaviti jak temelj jake Crne Gore. Mladi da nas uče u školama na isti način kao i njihovi roditelji. Nama mladima zato treba jak SDP koji će omogućiti učenje od vrtića do fakulteta, na način kao u državama sa najboljim obrazovnim sistemima uz korišćenje modernih tehnologija. Obrazovanje po najvišim standardima i u najboljim uslovima nije stvar volje vlasti, već obaveza države!

Učiteljice, nastavnici i profesori kojima povjeravamo našu djecu, marginalizovani su više nego ikad i dovedeni do prosjačkog štapa. Dok se naše učiteljice, nastavnici i profesori lišavaju pristojnog i dostojanstvenog života, diplome se kupuju, a vrijedni i savjesni su prisiljeni da odu.

Uradićemo to, nećemo dozvoliti da važniji budu položaji i plate političkih elita, od plata i standarda učiteljica, nastavnika i profesora. Naši učitelji, nastavnici i profesori moraju da budu adekvatno plaćeni, alii da imaju mogućnost i za stalno usavršavanje.

Uradićemo to, škole u Crnoj Gori će biti najbolje opremljene u čitavom regionu, zato da bi djeca učila kao i njihovi vršnjaci u EU. Zato glasam za SDP, za jaku Crnu Goru, poručuje Vučinović.

Najčitanije