20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat: Kružni tokovi kao dokaz pogubljenosti tivatske vlasti

Tivat – kružni tok – foto Boka News

Brzopotezna izgradnja nefunkcionalnih kružnih tokova još je jedan u nizu improvizatorskih poslova tivatske vlasti kojim se neracionalno troše resursi i sredstva svih građana, poručuju iz tivatskog SDP-a.

“Tako to uvijek bude kada na brzinu želite da navodno rješavate saobraćajne probleme grada, vodeći prije svega računa ne o kvalitetu rješavanja problema već kako što bolje da manipulišete građanima. Što je brzo to je i kuso – odavno je narod rekao. Ali teško se može nešto bolje očekivati od vlasti koja u vremenu opšte krize, umjesto o zajedništvu i saradnji svih u gradu, jedino o čemu razmišlja to je sječa neposlušnih kadrova i partijska zloupotreba aktuelne situacije” – kaše se u saopštenju.

Kada imate vlast koja bez ikakvih problema može da časti “strateškog investitora”  preko 5 miliona eura novca svih Tivćana, izgubi 2 miliona depozita u Atlas banci, protraći naslijeđeni novac što sve čini štetu preko 10 miliona u posljednjih par godina, onda ni ovo njihovo predizborno kruženje, bez ikakvog smisla, ne može nikoga iznenaditi. To je njihova mjera odnosa prema građanima Tivta, poručuju iz SDP-a Tivat.

SDP

“SDP je još prije dva mjeseca jasno saopštio da bez ikakve vizije razvoja saobraćajne infrastrukture DPS/SD/HGI vlast planira širenje magistrale kroz Tivat. Precizno smo naveli da se na taj način, osim što se ne rješava saobraćajni problem u gradu, bespotrebno troše milionska sredstva i ugrožava imovina naših sugrađana koji žive uz magistralni put.

Cjelovito rješavanje ovog pitanja podrazumijeva izgradnju obilaznice oko Tivta, kako bismo rasteretili saobraćaj kroz sami centar grada, zaštitili imovinu naših sugrađana i istovremeno učinili atraktivnim zemljište u zaleđu kroz koje se planira obilaznica.

Samom izgradnjom bulevara kroz grad, pa sve i da se to radi na kvalitetan a ne DPS način, ne rješavamo suštinu problema a uz to stvaramo niz novih problema.

Kada bi predstavnici tivatske vlasti poželjeli bar ponekad nekoga da čuju, osim same sebe odnosno naloga Podgorice, tada bi, sigurni smo i oni sami došli do pravih zaključaka i rješenja. Ovako im ne preostaje ništa drugo nego da se besciljno vrte u krug. Po modelu “originalnih” predizbornih kružnih tokova.”- anvodi se u saopštenju.

Najčitanije