26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedam koncerata za ljubitelje džeza

Luštica bay – foto Boka News

Kroz sedam koncerata u okviru programa „Luke umjetnosti“ i „Pjaca od džeza“ u saradnji sa festivalom KotorArt tokom jula i avgusta, Luštica Bay će predstaviti brojne vrhunske muzičare iz regiona i Evrope. Ljubitelji klasične muzike i džeza moći će da uživaju u koncertima više od 20 umjetnika iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Austrije.

Program počinje u utorak, 20. jula, u 21 sat u amfiteatru Marina naselja Luštica Bay, koncertom sastava „Trio de Janeiro“ iz Srbije koji čine Miljana Nikolić (vokal), Ilija Zec (gitara) i Arsenije Rašić (bas gitara). U subotu, 24. jula nastupa „Tribado“ sa prepoznatljivim džez zvukom saksofona u rukama Matijasa Majstera (Matthias Meister), zvucima gitare i bubnjeva za kojima će biti Simon Rajthofer (Reithofer) i Bernd Kolhofer (Kohlhofer).

Do kraja jula biće izveden „San ljetnje noći“ (duo violina) u interpretaciji Jelene Jovović i Teodore Kaličanin, i to u srijedu, 28.jula, a tri dana kasnije (subota, 31.jul) u okviru programa „Pjaca od džeza“ nastupiće albanski „Just Trio“.

Srpski gudački „PJ Duo“ koga čine Katarina Pinter (violina) i Bogdan Jovanović (čelo) predstaviće se publici 3. avgusta.

Koncert Aleksandre Bijelić održaće se u petak, 6. avgusta dok će u utorak, 10. avgusta nastupiti domaći gudački bend „The Gents“ koga čine Milan Jović, Nenad Jovanović, Đorđe Panijan, Milan Ninković i Antonio Nasevski. Crnogorski Trio violina nastupiće u srijedu, 25.avgusta kada će pred publikom svirati Vjera Radulović, Anja Miljenović i Tanja Bardek.

– Veoma smo ponosni što imamo priliku da i ove godine nastavimo saradnju sa renomiranim festivalom KotorArt kao jednim od najznačajnijih sponzora ove internacionalne umjetničke manifestacije, jedne od najznačajnijih u regionu. Smatramo da je ulaganje u kulturu i domaće festivale veoma važna investicija za razvoj okruženja, naročito zato što je za nas posebno značajan osjećaj pripadnosti zajednici, jer ono što želimo jeste da našim stanovnicima i posjetiocima pružimo dom kakav žele, u okruženju izuzetne prirodne ljepote, u naselju izgrađenom u skladu sa autentičnim arhitektonskim i kulturnim nasljeđem, uz sve pogodnosti i bogatu ponudu kulturnih, gastronomskih, trgovinskih i svih drugih sadržaja – saopštila je Maša Radulović u ime organizatora.

Najčitanije