4 C
Kotor

Slušaj online radio

Šesnaest preduzetnica sa teritorije opštine Kotor započinju novu biznis ideju

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora o bespovratnoj finansijskoj podršci preduzenticama, čiji su biznis projekti podržani, u organizaciji Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor upriličeno je danas u sali kina “Boka”.
Ukupno 16 preduzetnica sa teritorije opštine Kotor koje započinju novu biznis ideju, ili  unapređuju već postojeći biznis, pod parolom „Osnažene žene, osnažuju žene“ su zadovoljile kriterijume i biće korisnice dijela sredstva, od ukupne sume u iznosu od 25. 800 eura, koje je ove godine oprijedjelila Opština Kotor u navedenu svrhu.
Preduzetnice je pozdravio predsjednik Opštine Kotor Željko Apcović koji se osvrnuo na današnje potpisivanje ugovora, koje, kako je kazao, treba da bude simbolika jer su mikro mala i srednja preduzeća osnov privrednog razvoja Crne Gore i upravo žene jesu u podređenom položaju u smislu dobijanja kreditnih sredstava kod banaka.
potpisivanje ugovora – foto Opština KO
“Upravo vama koje započinjete ili već imate biznis želimo da pomognemo u skladu sa mogućnostima koje lokalna samouprava bude imala, ali i opredijelimo još veća sredstva u narednoj godini. Zato će lokalna samouprava imati partnerski odnos sa preduzetnicama, jer su žene hrabrije, inovativnije i imaju želju da naprave iskorak u odnosu na muškarce. Preduzetnice će u izvršnoj vlasti imati iskrenog partnera i saradnika jer zaista želimo da damo podršku malom i srednjem biznisu, iz razloga što se na njemu temelji budući razvoj kako Kotora, tako i Crne Gore”, zaključio je prvi čovjek grada.
Potpisivanju su prisustvovale i potpredsjednica Opštine Kotor Sonja Seferović i sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar.

Najčitanije