9 C
Kotor

Slušaj online radio

Šestero alpinista poginulo u švicarskim Alpama u zadnjih nekoliko dana

Alpe – ilustracija – foto EPA

Šestero alpinista izgubilo je život u nesrećama koje su se u razmaku od nekoliko dana dogodile u švicarskim Alpama, saopštila je policija. Dvoje alpinista, 37-godišnji muškarac i 33-godišnjakinja iz Züricha, poginuli su jučer dok su se pokušavali popeti na Lagginhorn, ponad skijališta Saas-Fee, u kantonu Valais.

“Kada su bili na visini od oko 3960 metara, dvoje penjača je iz još nepoznatog razloga palo u ponor dubok dvjestotinjak metara. Umrli su na mjestu nesreće”, stoji u priopćenju. Policija kantona Valais priopćila je i da je 19-godišnji stanovnik Berna pao i poginuo u ponedjeljak dok je silazio s planine Stockhorna, koja je dio skijališta Zermatta.

Poginuli su još Francuz, Nizozemac, Nijemac…

Ranije je policija Valaisa izvijestila da su druga dvojica alpinista, 26-godišnji Francuz i 36-godišnji Nizozemac, poginuli u ponedjeljak u odronu kamenja tijekom uspona na švicarskom dijelu Mont Blanca. Dvadesetdvogodišnji nizozemski alpinist koji je pritom ozlijeđen, još je kritično, rekla je policija za novinsku agenciju ATS-Keystone.

U nedjelju je 47-godišnji njemačko-ukrajinski državljanin smrtno stradao dok se pokušavao uspeti na Weisshorn, drugi najviši vrh u Švicarskoj. Pao je s visine od 600 metara, rekla je policija koja vodi istragu o svim tragičnim slučajevima.

Najčitanije