22 C
Kotor

Slušaj online radio

Šetnica na najvišem vrhu Pohorja nova je slovenska turistička atrakcija

Pot-med-krošnjami

Poznato slovensko skijalište i vikend-destinacija Rogla, koje se nalazi na Pohorju, dobilo je novu turističku atrakciju.

Naime, riječ je o šetnici „Pot med krošnjami“ koja se nalazi na najvišem vrhu pohorskog gorja.

Kružna šetnica je duga preko 1 kilometar te sadrži 37 metara visok toranj s kojeg se pruža jedinstven pogled na stotine godina staru pohorsku šumu. Kako bi se zainteresirali i najmlađi, s tornja je moguće spustiti se 40 metara dugim toboganom.

Obilazak šetnice je ujedno i edukativan zahvaljujući brojim pločama koje sadrže informacije o okolnoj prirodi, šumi i njenoj zaštiti. No, osim one željne znanja, šetnica će zadovoljiti i ovisnike o adrenalinu. Naime, na nekoliko lokacija nalaze se i takozvana „adrenalinska stajališta“ na kojima djeca i odrasli mogu pokušati ravnotežu te testirati svoj strah od visine.

Pot-med-krošnjami

Park-šetnicu osmislio je i realizirao poznati njemački arhitekt Josef Stöger u suradnji sa stručnjacima češke Zážitková akademie (ZAK) koji iza sebe imaju slične projekte u Češkoj i Slovačkoj. Projekt je iznosio oko 4,5 milijuna eura.

Rogla je inače popularno slovensko skijalište koje, osim zimskih aktivnosti, ljeti nudi cikloturizam i planinarenje, ali sadrži i mnoge atrakcije poput dvoraca, jezera i vinograda.

Ulaznice za šetnicu iznose 10 eura, odnosno 8 eura za djecu, a postoje i različiti paketi ulaznica za obitelji i grupne posjete.

Najčitanije