15 C
Kotor

Slušaj online radio

Simović: Ako savladamo drugu fazu, od 18. maja otvaranje kafića, plaža, tržnih centara…

Simović

Pred nama su dani kada moramo slušati struku, poručio je na konferenciji za novinare potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović.

Od 4. maja biće omogućen rad prodavnica, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerij, kazao je predsjednik NKT Milutin Simović.

Ako se uspješno savlada druga faza, Simović je najavio da će treća faza ublažavanja početi 18. maja a četvrta 1. juna.

Ako se uspješno savlada druga faza, Simović je najavio da će treća faza početi 18. maja.

“Obuhvatiće otvaranja restorana, kafića, hotelskih terasa, plažnih barova, plaža i tržnih centara”.

Četvrta faza bi počela 1. juna i u njoj bi bio uspostavljen drumski, željeznički i plovni, gradski i međugradski saobraćaj uz odgovarajuće mjere zaštite.

Simović je kazao da je važno ispuniti šest ključnih ciljeva, među kojima je da se širenje infekcije drži pod kontrolom i da se nastavi sa značajnim testiranjem, praćenjem izolacija i praćenjem kontakata. Potrebno je posebnu pažnju voditi i o zdravstvenim objektima i domovima za stare i drugim ranjivim kategorijama.

Potrebno je uspostaviti i jasno propisane preventivne mjere na svakom radnom mjestu, poručio je Simović, ali i maksimalno smanjiti rizik unosa virusa iz drugih država.

Simović je naglasio i važnost punog angažovanja svih građana.

Simović je uputio saučešće porodicama koje su izgubile svoje najbliže u epidemiji koronavirusa.

On je poželio brz oporavak svima koji su na bolničkom i kućnom liječenju.

Najčitanije