13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Sindik (Bokeški Forum): Doći će vrijeme da Bokelji svoje otimaju

Bokeški Forum, zakon, odluke, porez,nakon izbora
Bokeški Forum

Odakle krenuti? Od protesta i peticije za opstanak bolnice u Meljinama? Od traženje najboljeg rješenja za Aerodrom Tivat, za gradsku plažu… Čiji je naš park? Čiji su vezovi u našoj marini? Čija je naša uvala?

Davali su naši preci svoju zemlju za pistu. Davali su svoju zemlju za bolnicu. Davali zemlju za parkove, za ugašene industrije, za trgove, puteve, kupališta. Davali za dobrobit svog kraja i svojih potomaka. Da li su uzalud davali? Ovaj danas tako spor sistem je još do juče (do 30.08.2020.) prebrzo sve naše dao, predao, prodao – kaže se u saopštenju Sandre Sindik članice GO “Bokeški Forum”.

Nagomilavali su se decenijama i trpali pod tepih problemi i nezadovoljstva, potpisivali loši ugovori i iznalazila još gora rješenja.

S. Sindik

“I krenulo se u rješavanje problema. Postoji način, postoje pravila, postoje zakoni, postoji civilizovan način pregovora, kultura dijaloga. Da, postoje i procedure koje usporavaju, kao i sistem koji ne dozvoljava da se preskaču koraci. Vrijeme svakako prolazi, a na stare probleme se regularno kače novi. Poštujući red i način, odgovori sa viših instanci ili su bili nepovoljni po nas ili su se proceduralno produžavali da bi se odložila rješenja. Ništa se nije riješilo razgovorima sa predstavnicima Aerodroma Crne Gore, Morskog dobra, Ministarstva zdravlja. Nažalost, osim što ne znamo više sa kim izgleda da i nemamo sa kim razgovarati. Brzinu smjenjivanja ljudi sa pozicija ni sami akteri ne mogu ispratiti.

Svim institucijama koje nas opstruiraju svo ovo vrijeme poručujemo da smo siti šuplje priče i da nas njihovim nečinjenjem navode da naše počnemo da otimamo” – zaključuje Sindik.

Najčitanije