20 C
Kotor

Slušaj online radio

“Sjećanje”

sjecanje 2018.

„Sjećanje“ je naziv dvodnevne  kulturne manifestacija u okviru koje se prikazuju dokumentarni filmovi i izložbe umjetničke fotografije, a koja će tokom prestojećeg vikenda biti priređena u selu Gornja Lastva kod Tivta.

Manifestaciju zajednički organiziraju Foto kino i video klub „Mladost“ Gornja i Donja Lastva i Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ iz Gornje Lastve. Prvi put ona je održana 2016. godine u znak sjećanja na Anđelka Stjepčevića, jednog od osnivača obje organizacije i njihovog vrlo aktivnog  i uglednog  člana. FKVK „Mladost“ je osnovan prije više od 50 godina, njegovi su članovi nagrađivani brojnim nagradama za amaterski film i umjetničku fotografiju. Namjera je da se ova dugo godina stvarana umjetnost, otrgne od zaborava pa se “Sjećanja“ nastavljaju sa željom i namjerom da prerastu u manifestaciju koja će okupljati stvaraoce iz različitih sredina i sa raznih prostora.

U sklopu ovogodišnje manifestacije u subotu 11.avgusta u Gornjoj Lastvi će biti prikazani dokumnetarni filmovi “Ram za sliku moga zavičaja”, autora Momir Matović i “Lastovska svadba”, Radio televizije Zagreb iz 1980. godine. Koncert sa filmskim melodijama prirediće duo Bruna Matijević (flauta) i Nevila Klakor (violina).

U nedjelju 12.avgusta biće prikazano više kratkometražnih dokumentrarnih i amaterskih filmova čiji su autori članovi FKVK “Mladost”, dok će koncert “Melodije sjećanja” održati Goran Ševaljević (harmonika).

Obje večeri prigram počinje u 21 sat. Posjetioci manifestacije biće u prilici da u Domu kulture “Ilija Marković” pogledaju i izložbu fotografija “Poljoprivredni pejsaž Gornje Lastve”.

Izvor:S.L

Najčitanije