29 C
Kotor

Slušaj online radio

Skale dobijaju izgled kakav dolikuje jednom od prepoznatljivih simbola Herceg-Novog

Skale – Herceg Novi

Dvije veoma važne pješačke komunikacije – stepeništa Elize Lombardić Duković u centru grada i Luke Matkovića na Savini, u prethodnom periodu su rekonstruisane, osvijetljene i duž njih su postavljeni rukohvati.

Opština Herceg-Novi je za ove projekte izdvojila oko 175.000 eura sa PDV-om.

Stepenište Luke Matkovića, koje vodi od Starog grada ka šetalištu na Savini, završeno je prethodne sedmice. Na tom potezu skale su uređene, postavljeni rukohvati i atmosferska kanalizacija, a kako bi bio sačuvan autentičan izgled, u donjem dijelu stepeništa koje izlazi na šetalište, korišćen je prvobitni kamen. Na ovom potezu postavljeno je devet stubova rasvjete čime je posao vrijedan 78.000 eura sa PDV-om, zaokružen, a stepenište dobilo izgled kakav dolikuje turističkom mjestu.

Skale – Herceg Novi

Potpuno novi izgled dobilo je stepenište koje nosi naziv po znamenitoj dobrotvorki i zadužbinarki Elizi Lombardić Duković i prolazi pored palate koju je darivala gradu.

Od Jadranske magistrale do Njegoševe ulice sada vodi široko, kamenom popločano stepenište, duž kojeg su postavljeni rukohvati i nova rasvjeta kako bi bila povećana bezbjednost pješaka. Opština Herceg-Novi je za ovaj projekat izdvojila 97.000 eura sa PDV-om.

Skale – Herceg Novi

Projektom sanacije stepeništa koji sprovodi lokalna samouprava, godinama zapuštene i oštećene skale, dobijaju izgled kakav dolikuje jednom od simbola prepoznatljivosti Herceg-Novog.

Aktivnosti će biti nastavljene dok sva stepeništa ne budu obnovljena, a postojeća sačuvana od devastacije neodgovornih lica.

Najčitanije