7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Škola jezika Waves – priprema i besplatno probno testiranje za Cambridge ispite

Waves

Ako za svoje dijete i sebe želite obrazovanje kao kombinaciju znanja i vještina, savremenih edukativnih metoda i tradicije najbolje svjetske obrazovne prakse, posjetite Školu jezika Waves u Budvi.

Izuzetni rezultati ove škole potvrđeni su nizom sertifikata i priznanja tokom protekle dvije decenije, ali direktoricu Leu Lonza najviše raduju uspjesi koje učenici škole Waves postižu na jezičkim konkursima,  prijemnim ispitima, upisu i ostvarenju stipendija na međunarodne srednje škole i fakultete. Pitamo kako to postiže?

Lonza: Naša predavanja se temelje na konverzaciji, a pristup polaznicima je individualan. Među predavačima, koji osim stručnih kvalifikacija imaju i dugogodišnje iskustvo podučavanja savremenim tehnikama i metodama. Sa polaznicima od najnižeg nivoa komuniciramo na stranom jeziku, što im pomaže da se oslobode u komunikaciji i spontano usvajaju i koriste nove riječi i fraze.

Boka News: U mnoštvu sertifikata za stručnost i kvalitet rada, koja priznanja smatrate najznačajnijim za dugogodišnji rad Škole jezika Waves?

Lonza: Naša škola je zvanični centar za pripremu Cambridge i IELTS ispita i ima dugu tradiciju uspješnih priprema polaznika za međunarodne ispite koje u Crnoj Gori organizuje British Council. Mi smo Tier 1 partner British Council-a, što znači da smo škola jezika koja ima najveći broj eksternih kandidata koji su uspješno položili Cambridge i IELTS ispite.

To priznanje je, zajedno sa nagradom Big Breaktrough, koju su nam British Council i University of Cambridge dodijelili 2008. godine, potvrda da smo među najboljim školama stranih jezika u Crnoj Gori. Prolaznost naših kandidata na ovim ispitima za 2021. godinu je 100%.

Waves

Boka News: Kada će biti održani probni Cambridge ispiti za sve one koji žele provjeriti da li su spremni za polaganje pomenutih ispita? Zašto bi trebalo polagati Cambridge ispite, koje su prednosti?

Lonza: Besplatno testiranje održaće se u subotu 16.04. u prostorijama naše škole, u Akademiji znanja (zgrada fakulteta), na II spratu.

Cambridge ispiti priznati su od strane mnogih škola, univerziteta i poslodavaca širom svijeta te će vam ovi sertifikati biti od velikog značaja ukoliko želite da svoje obrazovanje započnete/nastavite u nekoj od zemalja engleskog govornog područja, ili da se tamo zaposlite. (više od 20,000 organizacija širom svijeta priznaje Cambridge sertifikate kao validan dokaz poznavanja engleskog jezika)

Boka News: Da li se na probno polaganje mogu prijaviti i eksterni kandidati?

Naravno! Mislim da će ovakva provjera znanja biti najkorisnija srednjoškolcima koji se žele prijaviti na program školovanja u inostranstvu. Potrebno je samo da se jave na naš email i dobit će detaljna uputstva.

Waiting for YL exam – Škola jezika Waves u Budvi.

Boka News: Za koje kurseve i programe vlada najveće interesovanje ove školske godine?

Lonza: Najtraženiji su i dalje kursevi engleskog jezika. Pohađaju ih najmlađi polaznici od četiri godine, tinejdžeri i odrasli. Kursevi se održavaju u terminima prilagođenim ritmu i rasporedu polaznika, dva puta sedmično po 45, 60 ili 90 minuta, ovisno o uzrastu. Takođe, vrlo su traženi i specijalizovani kursevi za zaposlene u hotelima, agencijama i restoranima.

Osim engleskog, organizujemo i kurseve italijanskog, španskog i njemačkog jezika, kako za djecu tako i za odrasle. Škola ima licencu Ministarstva prosvjete za sva četiri jezika i svi polaznici po završetku kursa dobijaju naše sertifikate.

Za naše polaznike organizujemo i besplatne konsultacije za gradivo iz engleskog jezika – svi učenici od trećeg do devetog razreda mogu doći dva puta mjesečno na besplatni čas engleskog, gdje ćemo im pomoći oko nedoumica u vezi sa školskim gradivom.

Naglasila bih takođe da je naša škola zvanični distributer za najstariju izdavačku kuću na svijetu, Cambridge University Press, što znači da u Waves-u možete kupiti ili naručiti najkvalitetniji materijal za učenje engleskog jezika, štampani ili digitalni.

Boka News: Škola Waves je od prošle godine licencirani centar za ispit Skills for English (UKVI). Recite nam nešto o tome.

Lonza: Skills for English (UKVI) je nova kvalifikacija za engleski jezik u Velikoj Britaniji, odobrena od strane UK Home Office-a – jednostavna, brza i pristupačna.

Skills for English (UKVI)  omogućava kandidatima da pokažu svoje znanje engleskog jezika u različite svrhe, uključujući posao, studiranje ili naseljavanje. Kandidati mogu izabrati nivo ispitivanja koji im je potreban, od početnog do najvišeg, bilo za dvije vještine, govor i slušanje, ili za četiri vještine, govor, slušanje, čitanje i pisanje.

Svi testovi Skills for English (UKVI) polažu se na računaru, a rezultati se dobiju za 14 dana.

Boka News: Naše čitaoce koji razmišljaju da svojoj djeci ili sebi obezbijede najbolje obrazovanje svakako interesuje cijena jednog ovakvog kursa. Da li je riječ o skupoj edukaciji?

Akademija znanja

Lonza: Cijena je svakako jedan od ključnih faktora. Kada upoređujete cijene kurseva, obavezno obratite pažnju na fond časova, dinamiku nastave i profil nastavnika. Takođe, važno je provjeriti ima li škola licencu Ministarstva prosvjete.

Ne pokušavajte uštedjeti po svaku cijenu, jer se lako može dogoditi da izgubite i vrijeme i novac u školi koja drži jeftine, ali nekvalitetne kurseve. Naš detaljan cjenovnik se može naći na sajtu Škole Waves https://skolawaves.com/upis-i-cijene uz napomenu da je određivanje nivoa znanja u našoj školi besplatno, a imamo i porodične popuste.

Boka News: Recite nam nešto o ispitima za određivanje nivoa znanja jezika.

Svaka licencirana škola u Crnoj Gori može organizovati ispite za provjeru znanja za eksterne kandidate, bez obaveze prethodnog pohađanja kursa. Ono što je obavezno je da se kandidat testira za sve četiri vještine: čitanje, pisanje, govor i slušanje. Javite nam se tri dana prije željenog datuma polaganja i za vas ćemo organizovati ispit iz engleskog, njemačkog, španskog ili italijanskog jezika.

Boka News: Oni koji se odluče za upis, kako Vas mogu kontaktirati?

Lonza: Na raspolaganju smo za sve informacije i pojašnjenja radnim danom od 9 do 14 sati. Naš telefon je 067 28 55 55, a e-mail adresa skolawaves@gmail.com

Kancelarija škole Waves nalazi se u Budvi u Akademiji znanja (zgrada fakulteta), na drugom spratu, C11.

Najčitanije