13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Škola jezika Waves – savremeni pristup učenju jezika

Waves – odrasli i djeca

Izuzetni rezultati ove škole potvrđeni su nizom sertifikata i priznanja tokom protekle dvije decenije, ali direktoricu Leu Lonza najviše raduju uspjesi koje polaznici postižu na internacionalnim jezičkim konkursima, prijemnim ispitima i upisu na međunarodne fakultete. Pitamo kako to postiže?

Lonza: Naša predavanja se temelje na konverzaciji, a pristup polaznicima je individualan. Među predavačima, koji osim stručnih kvalifikacija imaju i dugogodišnje iskustvo podučavanja savremenim tehnikama i metodama, tu su i strani profesori iz Amerike, Velike Britanije i Australije. Kada je riječ o najmlađim polaznicima, od samog početka i sa njima komuniciramo na engleskom jeziku, što im pomaže da se oslobode u komunikaciji i spontano nauče i koriste nove riječi i fraze.

Materijal koji koristimo na kursevima engleskog jezika su originalni udžbenici izdavača Cambridge University Press. Strani jezik djeca najlakše uče u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, uz priče, tematske postere , pjesme i pokret. Zato se u školi Waves trudimo da djeci bude prijatno i zabavno.

Boka News: U mnoštvu sertifikata za stručnost i kvalitet rada, koja priznanja smatrate najznačajnijim za dugogodišnji rad Škole jezika Waves?

Lonza: Naša škola je zvanični centar za pripremu Cambridge ispita i ima dugu tradiciju uspješnih priprema polaznika za međunarodne ispite koje u Crnoj Gori organizuje British Council. Škola Waves je Tier 1 partner British Council-a, što znači da smo  škola jezika koja ima najveći broj eksternih kandidata koji su uspješno položili Cambridge i IELTS ispite.

To priznanje je, zajedno sa nagradom Big Breaktrough, koju su nam British Council i University of Cambridge dodijelili 2008. godine, potvrda da smo među najboljim školama stranih jezika u Crnoj Gori.

Priznanje ne pripada samo školi Waves, već i svim našim polaznicima, djeci i odraslima, koji pokazuju izuzetne rezultate prilikom polaganja međunarodno priznatih ispita Cambridge i IELTS. Prolaznost naših kandidata na ovim ispitima za 2019. godinu je 100%.

Škola Waves – udžbenici

Boka News: Za koje kurseve i programe vlada najveće interesovanje ove školske godine?

Lonza: Najtraženiji su kursevi engleskog jezika. Pohađaju ih najmlađi polaznici od četiri godine, tinejdžeri i odrasli. Kursevi se održavaju u terminima prilagođenim ritmu i rasporedu polaznika, dva puta sedmično po 45, 60 ili 90 minuta, ovisno o uzrastu. Takođe, vrlo su traženi i specijalizovani kursevi za zaposlene u hotelima, agencijama i restoranima.

Osim engleskog, u Budvi organizujemo i kurseve italijanskog, španskog, njemačkog i francuskog jezika, kako za djecu tako i za odrasle. U Tivtu za sada imamo samo kurseve engleskog za djecu.

Trudimo se da udovoljimo potrebama naših polaznika, pa termine predavanja prilagođavamo njihovim potrebama. Naše grupe su veličine od četiri do najviše deset polaznika, što garantuje uspjeh jer se predavači mogu posvetiti svakom učeniku posebno.

Školska godina traje od 16. septembra u Budvi, od 23. septembra u Tivtu, sa pauzom za zimski raspust i praznike.

Waves – Prep centre

Boka News: Organizujete putovanje i boravak u ljetnjim školama engleskog jezika u Velikoj Britaniji. Recite nam nešto o tome.

Lonza: Škola Waves već dugi niz godina bavi se organizacijom putovanja i boravka djece i odraslih u ljetnjim školama u Velikoj Britaniji. Škole sa kojima sarađujemo su naši provjereni partneri i akreditovane su od British Council-a, English UK i Quality English. Naše partnerske škole sprovode jezičke programe za sve uzraste i nivoe znanja, kako za učenike i studente, tako i za klijente koji žele učiti ili usavršiti jezik za svoje poslovne ili individualne potrebe, a nalaze se u nekim od najljepših gradova u Velikoj Britaniji – Edinburghu, Exeteru, Plymouthu.

Škola Waves

Boka News: Hoće li škola Waves i ove godine obilježiti Evropski dan jezika?

Lonza: Svakako. Evropski dan jezika, 26. septembar, obilježićemo održavanjem kviza za djecu uzrasta od sedmog do devetog razreda osnovne škole, a pitanja će se odnositi  na evropsku geografiju i jezike. Pripremili smo zanimljive nagrade za najbolje učesnike. Ovim putem pozivam sve učenike koji žele sudjelovati u ovom zabavnom događaju da se prijave telefonom ili e-mailom.

Takođe, 20. septembra ćemo organizovati svečanu dodjelu diploma našim polaznicima koji su uspješno položili Cambridge ispite.

Škola Waves

Boka News: Naše čitaoce koji razmišljaju da svojoj djeci ili sebi obezbijede najbolje obrazovanje svakako interesuje cijena jednog ovakvog kursa. Da li je riječ o skupoj edukaciji?

Lonza: Cijena je svakako jedan od ključnih faktora. Kada upoređujete cijene kurseva, obavezno obratite pažnju na fond časova, dinamiku nastave i profil nastavnika. Takođe, važno je provjeriti ima li škola licencu Ministarstva prosvjete.

Ne pokušavajte uštedjeti po svaku cijenu, jer se lako može dogoditi da izgubite i vrijeme i novac u školi koja drži jeftine, ali nekvalitetne kurseve. Naš detaljan cjenovnik se može naći na sajtu Škole Waves  http://skolawaves.com/cjenovnik/ uz napomenu da je određivanje nivoa znanja u našoj školi besplatno, a imamo i porodične popuste. Takođe, jednom sedmično učenicima osnovne škole nudimo besplatne konsultacije za pomoć sa školskim gradivom.

Waves

Boka News: Oni koji se odluče za upis, kako Vas mogu kontaktirati?

Lonza: Na raspolaganju smo za sve informacije i pojašnjenja radnim danom od 9 do 15 sati. Naš telefon je 067 28 5555, a e-mail adresa waves@t-com.me

Kancelarija i učionice škole Waves nalaze se u Budvi u Akademiji znanja, Žrtava fašizma 56, na drugom spratu, a nastava u Tivtu se održava u o.š. „Drago Milović“.

Najčitanije