15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Školski bazari – Kad se naše ruke slože Sve se može, sve se može !

Školski bazar

OŠ “Drago Milović“ iz Tivta tradicionalno četvrtu godinu za redom organizuje školske bazare u područnim jedinicama i centralnoj školi. Ove godine bazar u Gradiošnici biće organizovan danas, u Donjoj Lastvi sutra, dok će u centralnoj školi bazar biti organizovan u ponedjeljak 17. decembra.

„Tu su neke lutkice, neke zanimljive dječije kreacije, pa se uključe i nastavnici i roditelji, starija djeca pomažu mlađoj, a to je ustvari i cilj da nešto zajednički odradimo, a onda da se pripremimo za veliki opštinski bazar“- kazala je direktorica škole Ružica Lazarević.

Škola svake godine učestvuje na opštinskom humanitarnom bazaru, za koji imaju pripremljen dio ponude.

„Tradicionalno u ponedjeljak 17-tog, kod nas će doći će Šanta Panta koji će nas malo zabaviti. Inače, ove godine će školski bazar biti organizovan u fiskulturnoj sali, tu nam je Sportska dvorana pomogla da stacimo tepihe kako bi zaštitili parket. Biće više mjesta, biće preglednije, nadam se da će to proći sve kako treba“- poručila je Lazarević.

Kao i prošle godine, dio novca prikupljenog na bazaru, biće opredijeljen u humanitarne svrhe.

„Dogovorili smo se da odjeljenske starješine sa svojim odjeljenjima, kako se dogovore, jedan dio opredijele za humanitarne svrhe, a drugi da se dogovore sa svojim Savjetom roditelja i sa djecom naravno u šta će iskoristiti taj novac. Mislim da djecu od malena treba tako učiti da budu humani i da se tako ponašaju, jer to je uslov da sutra budu dobri, veliki ljudi“- kazala je Lazarević.

Iz škole pozivaju roditelje, sugradjane da dodju i isprate školske bazare.

Najčitanije