17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Smanjuju broj letova za Moskvu, povećavaju za Ljubljanu

MA avion foto planepics.org

Crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines tokom prestojeće zimske IATA sezone imaće 44 redovna leta sedmično svojih aviona sa aerodroma u Tivtu i Podgorici, što je isto kao i u zimskoj sezoni prošle godine.

Zimska IATA sezona počinje 28-.oktobra i traje do početka aprila naredne godine. MA će u tom intervalu iz Podgorice letjeti na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Cirih, Frankfurt, Beč, Pariz i Rim, dok će iz Tivta redovno saobraćati za Beograd i Moskvu. Najviše sedmičnih rotacija – 15, MA će imati na liniji Podgorica-Beograd, dok će iz Tivta za glavni grad Srbije avioni nacionalne kompanije letjeti deset puta nedjeljno.

U odnosu na isti period lani, MA će ove zime obavljati jednu sedmično rotaciju više na liniji Podgorica-Ljubljana na kojoj će njihovi avioni saobraćati četiri puta nedjeljno. Istovremeno za jednu rotaciju nedjeljno smanjena frekvencija saobraćaja na relaciji Tivat-Moskva na kojoj će se letjeti dva puta sedmično.

Iz MA su ranije najavili da će ove zime saobraćati sa flotom od četiri svoja aktivna aviona tipa „embraer E-195“ i „foker F-100“ i jednim avionom „foker“ u rezervi. Plan je da stalno budu operativna četiri aviona, dok će se na petoj letjelici odraditi ranije planirani radovi održavanja većeg obima, te će ona u saobraćaj biti uključivana samo povremeno i po potrebi.

Izvor:S.L

Najčitanije