4 C
Kotor

Slušaj online radio

Snimanje serijala “Domaćinske priče” u Tivtu

Foto TO Tivat

Poznati srpski kuvar i putopisac Nenad Gladić poznatiji kao ,,Lepi brka” ovih dana boravi u Tivtu i na različitim lokacijama snima ,,Domaćinske priče”. Nakon obilaska Herceg Novog i Kotora, Turistička organizacija Tivat ugostila je kuvara Nenada Gladića, predložila program idealnih lokacija za kuvanje i snimanje kako bi gledaocima serijala na što bolji način približili čari i ukuse Tivta i Boke Kotorske.

Prema programu utvrđenom od strane Turističke organizacije opštine Tivat, putopisac Nenad Gladić posjetio je skulptora Milivoja Slabija i upoznao se sa njegovim zanatom izrade čuvenih amfora, i drugih predmeta od gline. Nakon vožnje kroz zaliv obišao je Bjelila, upoznao se sa zanatom izrade prirodnih sapuna Nine Lakičević, a zatim su sa porodicom Lakičević snimljeni prilozi o kuvanju u njihovoj konobi ,, Porto Bjelila“. Domaćin Nenadove posjete bio je i manastir Svetog Arhanđela na Prevlaci. Svoj obilazak nastavio je panoramskom rutom Luštice uključujući posjetu imanja Ilije Morica. Snimci dronom napravljeni su na lokaciji Solila koju promovišemo kao idealnu lokaciju za birdwatching. Nedan Gladić, tokom svog boravka u Tivtu sastao se i sa Blaženkom Vučurović gdje je imao priliku okušati se u kuvanju u njenom malom ušuškanom vrtu.

Danas u toku dana, sastaće se i sa Mašom Čekićem i tom prilikom će raditi na snimanju priloga o Verigama, i Gospi od Oriza, gdje će ujedno promovisati jela od oriza. Kroz probe folklornog ansambla ,, Kud Boka“ biće prikazan dio tradicionalne Lastovske svadbe, a nakon toga gastro užitak priuštiće mu restoran Mala barka u Kalimanju sa kuvarom i domaćinom Vuletom Samardžićem.

Foto TO Tivat

Za sutra 31.03. zakazano je snimanje sa Bobanom Mihajilom i prezentacija nove Bokeške kuhinje u hotelu La Roche, kao i obilazak Etnografskog muzeja u kući mještanina Roka Perušine.

Snimanje, montaža i emitovanje promotivnih emisija serijala „Domaćinske priče“ na lokacijama u Boki Kotorskoj realizovane su u cilju promocije turističke ponude ovog regiona.

Putopisno-kulinarske emisije će biti emitovane u susret ljetnjoj sezoni  2022. na televizijskim kanalima Nove (Nova S u Srbiji, Nova M u Crnoj Gori i Nova BH u Bosni i Hercegovini) i na YouTube kanalu.

Najčitanije