20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

SNP Kotor zove na sastanak: Cilj je formirati novu vlast

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

Smatrajući potrebnim da se u najkraćem roku preduzmu koraci koji će obezbjediti formiranje nove vlasti u Kotoru, te da imamo obavezu da predložimo mogući model za ostvarivanje tog cilja, pozivamo po dva predstavnika DF, Demokrata, URA-e i SDP-a na sastanak koji će se održati u petak 16. decembra 2016. godine u 18 sati u prostorijama Opštinskog odbora SNP Kotor, saopštio je danas Branko-Baćo Ivanović, predsjednik SNP Kotor.

“Na sastanak vas pozivamo polazeći od Vaših javno iskazanih stavova da je formiranje nove vlasti u Kotoru, bez DPS-a, ključni i najvažniji princip od kojeg se ne smije odustati, i da sve drugo mora biti podređeno tom principu, uključujući i naše inistiranje da prije nego što krenemo u formiranje vlasti od strane opozicionih partija moraju svi i formalno postati opozicija, odnosno da SDP podnošenjem ostavki na funkcije koje vrši u lokalnoj vlasti mora i formalizovati raskid koalicije sa DPS i početak svojeg opozicionog statusa, konstatujući da DF, Demokrate i GP URA nijesu formalno podržali naš zahtev da SDP raskine koaliciju sa DPS-om i SDP-ovi funkcioneri napuste funkcije u vlasti, naglašavajući da SDP i dalje formalno vrši funkcije u koalicionoj vlasti sa DPS-om na mjestima potpredsednika opštine, direktora Luke Kotor, kao i dva sekretara u lokalnoj upravi”, istakao je Ivanović.

On napominje da je SNP Kotor utvrdio principe i ciljeve nove vlasti, na koje su dužni da podsjete, jer su oni kako tvrde obaveza koju su preuzeli prema građanima u izbornoj kampanji i njih se moraju pridržavati.

“SNP Kotor je naglasio da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate. Potenciramo transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor. Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za poslednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor”, objasnio je Ivanović.

Po njegovim riječima, efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za “dobitnike tranzicije”, zaštita i valorizacija, a ne prodaja i predaja opštinske imovine, neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti.

“Očekujemo da nas do petka, 16. decembra 2016. godine u 14 sati obavjestite o tome da li će Vaši predstavnici prisustvovati sastanku”, zaključio je Ivanović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije