10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Spaljen Lastovski krnevao Kapo di Promese (FOTO, VIDEO)

Nikad više posjetilaca,  brojne maske u veseloj povrci, više od 200 maskirane djece JPU Bambi iz Tivta, mažoretke, gradske muzke iz Tivta i Đenovića, u nedjelju su ispratili na suđenje i posljednje putovanje ovogodišnjeg lastovskog krnevala.

Krneval Kapo di Promese izvedena je pred Slavni sud Komunitadi lastovske.

Optuženi Kapo di Promese je kriv je što sve vidi, slabo pamti a odlično čuje, Kriv je što smo svi složni da nismo složni, što vazda moramo čekat da neko drugi učini ono što bi mi trebali, što Neđeljom ne rade butige, pa se nikako ne možemo organizovat, kriv je što je na Dan Opštine u glavnu zgradu zakazao lift, tako da se za predaju raporta na svu prešu tražila zamjena, kriv je što palme ne njišu grane, tek su usađene i male, Što se usljed klimatskih promjena ni školski raspust ne može zakazat u vrijeme kad skijališta rade, što se ljeti ne možemo odbranit od turista preko rive, tako da nam ovolika ulaganja i nisu bila potrebna, kriv je što je mjesnu  ljetnju pozornicu stavio u funkciju tokom čitave godine, i to kao javni zahod, što nam se  bućarska olimpijada malo više otegla, pa su gosti u finalnoj večeri bili zamotani u tanke dekice.

Lastovski karneval 2023. – foto Roko Stjepčević

Krnevao Kapo di Promese izrazio je posljednju volju:

Općini ostavljam sve što se poželjet može, samo da se slože, Elektro-distribuciji ostavljam dovoljnu količinu solarnih panela, neka svakome bude po jedan na krsti, radi bolje energetske efikasnosti, Komunalnome ostavljam obnovljenu višedecenisku deponiju poviše palaca,  i usputne stanice prema Gornjoj Lastvi, otavljam, ali kome, svih 6 catara za novu liniju od Lepetana do Jaza, a sve  do završetka auto-puta na istoj relaciji.Za sve eventualno zaboravljene  priključke i kružne tokove, unapred se izvinjavam. Na vašu štetu! Morskome zbore dobru ostavljam sve uz more što nije prodano ili   uzurpirano. Muzičkoj školi ostavljam parking bez havarisanih auta, i 4 rezervna   lamarina za prelazak preko kanala. Bokeljskoj mornarici otvaram radno mjesto na poziciji mali admiral. Tivatskim lovcima ostavljam kanoćale na poziciji za posmatranje ptica,i napomenu da redovno plaćaju članarinu. Tivatskim bućarima takođe ostavljam napomenu da prije početka olimpijade na vrijeme svoju opremu provuku kroz rengen, a sve u cilju regularnosti. Onome što me najviše žali ostavljam digitalni brojač koraka i regulator pritiska. Kapovici od karnevala ubuduće otvaram godišnji odmor pred ovakvu  feštu kako bi skupila vremena da nas okupi barem 2 dana prije. Majoru od mornarice ostavljam dvije pošte za ribanje na suho, jer je prvi komad ribe uvatio šetajući vršu preko Lastve. Personi koja održava mjesne zogove ostavljam bočicu herbicida da na  vrijeme reaguje!Godinama je troskot iskopavao šponde, a ove godine je  puzavica iskopala glavnog favorita za titulu. Ostavljam određena novčana sredstva kao i potrebnu dokumentaciju za  razvoj svemirskog programa.Svima koji ovih dana kreću na put, ostavljam leteće pjate kako bi na  vrijeme zakoračili u budućnost!

Eto tako mili moji. Došla je ura da se moramo oprostit.A žao mi je što idem, jer smo se lijepo slagali, nikad lagali. Ostavljam vas u zdravlju i veselju! Da vam manje budu plate i da vas iziju od kredita rate! Činite jedni drugima. Kao i do sad!- poučio je  krnevao Lastovski Kapo di Promese.

Lastovski karneval 2023. – foto Roko Stjepčević

Nakon spaljivanja krnevala na rivi ispred crkve Svetog Roka u Donjoj Lastvi, fešta je nastavljena velikim maskenbalom i dodjelom nagrada najboljim maskama ispred „Mar & Mara“ u Donjoj Lastvi.

Na dan karnevala izašao je iz štampe tradiconalni nezavisni, slobodni, samofinansirajući, a politički neopredijeljeni i nacionalno neobojeni, u izdanju Kulturno informativnog centra VII Kvarta iz Donje Lastve Lastovski bruštulin 2023.

Ne pružamo usluge nikome, pa ni Harlekinu.

P.S.: Advokatskom timu Harlekina puno sreće u radu! Sa željom da zbog korumpiranosti ne završe u Hag-u!

Lastovski karneval 2023. – foto Roko Stjepčević

Više fotografija na našoj facebook strani.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije