16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Splićani se pripremaju za proslavu sv. Dujma

Split – foto Croatia.hr

Splitsko- makarska nadbiskupija, Grad Split i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije za proslavu sv. Dujma, zaštitnika grada Splita 7. maja, pripremit će se devetnicom koja će se u splitskoj prvostolnici svečano slaviti pjevanom misom i prigodnim programom, a održavat će se i koncerti i predavanja.

Prema programu, u 19 sati svakoga dana od 28. aprila do 5. maja u katedrali sv. Dujma pjevano je misno slavlje. Pjevat će crkveni zborovi i zborovi bogoslova, a mise s prigodnom propovijedi će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup u miru mons. Marin Barišić, apostolski upravitelj mons. Želimir Puljić i drugi.

Svakoga dana održavat će se i prigodni koncerti u kojima će sudjelovati Mješoviti pjevački prvostolni zbor sv. Dujma, Hrvatsko pjevačko društvo Bijačka vila – Kaštela, Zbor Školskih sestara franjevki i Mandolinski sastav Sanctus Domnio, a koncert na orguljama Quattro obligato održat će izv. prof. art. Mirta Kudrina i izv. prof. art. Elizabeta Zalović.

Najavljena su i predavanja i promocije knjige.

U subotu 6. svibnja, u 18 sati, u katedrali je otvaranje moćnika zaštitnika sv. Dujma nakon čega slijedi svečana večernja misa koju predvodi mons. Želimir Puljić, a prigodnu meditaciju imat će katedralni župnik don Ante Mateljan.

Dan kasnije, u nedjelju 7. maja, na svetkovinu sv. Dujma, u 10 sati će se održati tradicionalna procesija od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi.

Svečano misno slavlje predvodi mons. Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije uz izravni prijenos na HRT-u, stoji u saopštenju iz Nadbiskupije

Najčitanije