17 C
Kotor

Slušaj online radio

Spriječen šverc veće količine kokaina na Debelom brijegu

GP Debeli brijeg – foto Boka News

Službenici Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina spriječili šverc 18 kilograma kokaina na GP Debeli brijeg na ulazu u Crnu Goru.

Oni su, kako je navedeno iz policije, postupajući po operativnim podacima, izvršili kontrolu vozila u kojem je pronađeno 18 kilograma kokaina.

Tom prilikom uhapšen je vozač automobila “BMW”, francuskih registarskih oznaka, a riječ je o državljaninu Albanije A.H. (34).

Zaplijenjena droga foto UP CG

-Detaljnom provjerom vozila, u specijalno izrađenom bunkeru, pronađeno je i oduzeto 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 18 kilograma. Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. saopštili su iz policije.

Najčitanije