16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Sredinom avgusta početak radova u sklopu projekta Bigova Bay?!

Bigova
Bigova foto Boka News

Početak radova na putnoj infrastrukturi u sklopu projekta Bigova Bay u vrijednosti od 1,7 miliona EUR, trebalo bi da počne sredinom avgusta, saopštio je predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović.

On je kazao da će u narednom periodu strategija izgradnje Kotora biti usmjerena na buduće respektabilne turističke kapacitete.

Štaviše, kako je kazao, već sredinom avgusta kreće se radovima na Bigova Bay.

“Vi znate da je u ovom trenutku završena prva faza gradnje Blue Kotor Bay-a, hotela sa 210 smještajnih jedinica koji će u drugoj fazi, nakon usvajanja Prostornog urbanističkog plana (PUP) imati preko 500 smještajnih jedinica i, što je jako bitno, 300 zaposlenih. Tu smo imali i podršku Vlade, koja je dala saglasnost za sporazum koji smo potpisali sa Bigova Bay“, kazao je Aprcović.

On je naveo da je sporazum vrijedan nešto preko 15 miliona EUR u smislu opremanja zemljišta, i sa zadovoljstvom je istakao da već oko 15. do 20. avgusta kreću u realizaciju te investicije na način da će se prvo raditi dio putne infastrukture vrijedan preko 1,7 miliona.

Prema njegovim riječima, na velikom dobitku će biti svi lokaliteti koji korespondiraju sa budućim rizortom Bigova Bay.

“Sam podatak da je 300 miliona EUR vrijednost ovog projekta, da ćemo imati referentne hotele u tom dijelu Opštine Kotor, prestižne hotelske komplekse, dovoljno govori o tome da ćemo u narednom periodu pozicionirati Kotor ne samo kao izletničku destinaciju, već kao destinaciju koja će da živi 12 mjeseci”, smatra Aprcović.

Za očekivati je i da će se početkom avgusta, nakon usvanja PUP-a, stvoriti neophodni preduslovi za izgradnju hotela iz lanca Marriott.

Najčitanije