12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Sretan Uskrs

Uskrs
Uskrs

Po­vo­dom Us­kr­sa, ko­ji vjer­ni­ci ­ka­to­lič­ke vje­ro­i­spo­vje­sti pro­sla­vlja­ju danas, ko­tor­ski bi­skup mon­si­njor Ili­ja Ja­njić upu­tio je po­sla­ni­cu, ko­jom je če­sti­tao pra­znik.

„Ako ži­vi­mo u vje­ri i iz vje­re da je Us­kr­sli tu, me­đu na­ma, us­kr­snut će sva na­ša eg­zi­sten­ci­ja, pred svje­tlom i to­pli­nom Us­kr­slo­ga istopiti će su u nama naš egoizam, istopiti će se mržnja i svo zlo u nama koje smo jedni drugima nanjeli.

Sav naš ži­vot, sve na­še hti­je­nje usmje­re­no je svo­me ci­lju – us­kr­snu­ću. Sve taj­ne na­še vje­re na­la­ze svo­je is­pu­nje­nje, svo­je do­vr­še­nje, svo­je oprav­da­nje u blag­da­nu Us­kr­sa, jer uza­lud­na bi bi­la na­ša vje­ra da Krist ni­je us­kr­snuo.

Po Us­kr­su smo po­zva­ni na ra­dost i svo­ju us­kr­snu če­stit­ku upu­ću­jem svi­ma s us­hi­će­njem – Sre­tan Vam i bla­go­slo­vljen Us­krs“- poručio je između ostalog mon­si­njor Ilija Ja­njić u Po­sla­ni­ci.

Biskup Ilija Janjić - Foto Boka News
Biskup Ilija Janjić – Foto Boka News

Danas na Uskrs u 6 sati su sveta misa i blagoslov jela u katedrali Svetog Tripuna. Pontifikalna sveta misa je u 11 sati, pjevaće katedralni zbor.

U 18 sati sveta misa će biti u crkvi Svete Klare.

Sretan Uskrs
Sretan Uskrs

Najčitanije