15 C
Kotor

Slušaj online radio

Stečaj uveden i u Meljine kompleks

Bolnica Meljine

Sudija Privrednog suda Dragan Vučević usvojio je zahtjev opštine Herceg Novi i zbog duga za porez na nepokretnosti koji je premašio 720 hiljada eura, otvorio stečaj u kompaniji Duška Kneževića Meljine kompleksu.

Ova kompanija ranije je upravljala bolnicom Meljine u koju je stečaj uveden u septembru 2019, zbog duga za struju od 242,3 hiljade eura. Meljine kompleks porez hercegnovskoj opštini nije plaćao od 2014. do 2020. godine, a ovo je peti postupak koji se vodio oko uvođenja stečaja.

Prethodno je tri puta, po zahtjevu direktorice Olivere Elez Mihajlović otvoren, pa poništen stečaj zbog 19 hiljada eura duga za platu i doprinose, dok je njen četvrti zahtjev za stečaj odbijen jer su u međuvremenu druge dvije Kneževićeve kompanije izmirile ovaj dug.

Iz ove kompanije su ukazivali da je zahtjev opštine bespredmetan, imajući u vidu da je Viši sud u Podgorici krajem marta blokirao imovinu, zbog čega ne postoji mogućnost da se povjerioci namire. Od sudije Vučevića tražili su izuzeće privremenog stečajnog upravnika Miloša Popovića tvrdeći da se prilikom sačinjavanja izvještaja nije bavio procjenom imovine, te da se ponašao kao zastupnik opštine, iako je njegova dužnost da zaštiti imovinu dužnika,, ali je taj zahtjev odbijen. Za očekivati je da će se o ovom pitanju izjašnjavati i Apelacioni sud, imajući u vidu da ova kompanija ima pravo žalbe na odluku o otvaranju stečaja.

Najčitanije