13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Stiču se uslovi za gradnju luksuznog turističkog kompleksa Bigova Bay

BIGOVA-BAY

Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici dala saglasnost da se upiše hipoteka na katastarskoj parceli broj 1483/1, l.n. 547, KO Lješevići, procijenjene vrijednosti 7,47 mil EUR u korist kompanije Bigova bay i prihvatila tekst ugovora o uspostavljanju hipoteke. U raspravi je naglašeno da se na ovaj način ispunjava davno preuzeta obaveza, čime se stiču uslovi za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa, hotela sa pet zvjezdica i pratećih sadržaja.

– Usvojen je Predlog za davanje saglasnosti za uspostavljenje hipoteke na nepokretnosti u svojini države Crne Gore u cilju ispunjavanja obaveza Opštine Kotor iz Sporazuma o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izgradnjom komunalne infrastrukture u zahvatu DSL Sektor 38-Bigova i LSL Trašte i izmirenju dodatnih troškova koje snosi Bigova Bay – saopšteno je.

Kako je objašnjenon, sporazumom je predviđeno da procijenjeni troškovi izgradnje javne komunalne infrastrukture za opremanje ovog područja iznose 14,3 mil EUR, dok naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta koje je Bigova bay u obavezi da plati iznosi 6,5 miliona.

– Bigova bay je preuzela obavezu da finansira radove, kako do iznosa komunalne naknade, tako i dodatne troškove od 7,8 miliona. Opština će izvršiti povrat dodatnih troškova u roku od 25 godina, uz kamatnu stopu od 1,8 %, a kao sredstvo obezbjeđenja predviđena je hipoteka koja se uspostavlja prihvaćenim ugovorom – zaključuje se u saopštenju.

Izvor:eKapija

Najčitanije