9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stiže nam iznadprosječna toplina ?!

Boka Kotorska – foto Boka News

Cijeli iduća sedmica na većem  većini dijelu Jadrana biće pretežno sunčana te iznad prosječno topla, kao malo koja u ovom dijelu oktobra najavljuju meteorolozi.

Severe Weather Europe javlja kako će u drugoj polovini sljedeće sedmice temperature u većem dijelu Evrope biti 7 do 10 stepeni više od prosjeka.

U Francuskoj bi mogle doseći i 30 stepeni, dok bi u Španiji moglo biti i preko 30. Ekstremno toplo moglo bi biti i u Skandinaviji.

Ostvare li se dugoročne prognoze barem prosječne temperature mjeseci do kraja godine, što je sve izglednije, srednja temperatura cijele 2018. godine bit će među najvišima u istoriji mjerenja, a ponegdje vjerojatno i najviša.

Ponedjeljak:

U južnim i centralnim predjelima malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Na sjeveru promjenljivo oblačno, od sredine dana mjestimično kiša, a ponegdje moguć i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna 15 do 27 stepeni.

Utorak:

Pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti, a u popodnevnim satima, prvenstveno u planinskim oblastima, tek ponegdje moguća krakotrajno kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla ili niska oblačnost. Vjetar uglavnom slab do umjeren, sjevernih smjerova, na krajnjem jugoistoku, krajem dana i tokom noći, umjeren do pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 17, najviša dnevna 16 do 28 stepeni.

Najčitanije