30.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stoliv – cijelu noć gasili požar, jutros mirno…

Početak požara Stoliv – čitalac Boka News

Vatrogasci su tokom cijele noći gasili požar na padinama Vrmca.

“Jutros je stanje mirno ali su ekipe na terenu, a spremni su i da pojačaju aktivnosti s obzirom da bi najavljeni maestral mogao otežati situaciju”, kazao je zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić,

„Gornji Stoliv je bezbjedan, ali je šuma u kojoj intervenišemo gusta i na više pozicija vatra tinja. Teren je nepristupačan, teško prohodan i gasili smo onoliko koliko smo mogli pa je izostalo neko složenije gašenje. Izgorelo je dosta stabala masline, ima panjeva koji gore i jutros ćemo pokušati da ih ugasimo sa naprtnjačama, ali je to, moram reći – vrlo teško. Sada je mirno, ali je najavljen maestral nakon 10 sati, pa smo u pripravnosti i spremni na mogućnost da se požar ponovo rasplamsa“ – kaže Kovačić.

Jutros j ponovo poslali zahtjev Direktoratu za vanredne situacije za pomoć u vidu vazduhoplova za gašenje požara, ukoliko za to bude potrebe.

“Dio ekipe koja je gasila od juče se odmara, ali će na terenu biti ponovo u 10 sati. Mi se, ipak, nadamo da neće biti usložnjavanja situacije, ali se po najavama maestral očekuje između 10 i 11 sati i mi smo, ponavljam,  na to spremni“ – ispričao je Kovačić jutros za Radio Kotor.

On se zahvalio svim vatrogascima, dobrovoljcima, mještanima i turistima koji su pomagali u gašenju požara tokom jučerašnjeg dana.

Najčitanije