20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Strategije razvoja turizma Kotora do 2030.godine

Kotor – foto Roko Stjepčević

Pezentacija Strategije razvoja turizma Kotora do 2030.godine, koja će biti održana u četvrtak 29.12. u 19 sati u hotelu Cattaro u Starom gradu.

U okviru navedene prezentacije će biti  predstavljeni strateški pravci razvoja turizma, odnosa stacionarnog i kruzing turizma, razvoja turističkih proizvoda u kontekstu održivosti destinacije, ali i upravljanje kvalitetom i marketingom turističke destinacije, kao i projekcije ljudskih resursa, naposljetku i sagledavanje kriznog menadžmenta na nivou destinacije, uslijed svih aktuelnih zdravstvenih i geopolitičkih kriza na globalnom nivou.

Dokument je koncipiran sa akcentom  na održivi razvoj koji omogućava adekvatan i stabilan napredak turističke destinacije, čija prezumpcija su optimalni prostorni planovi, njihovo potpuno respektovanje i u skladu sa tim razvoj skladne turističke politike, kao i razvoj novih turističkih proizvoda koji će omogućiti unapredjenje kvaliteta destinacije i ekstenziju sezone.

S obzirom na činjenicu da je turizam složen sistem u kojemu sudjeluje velik broj stakeholdera, koncipiranje navedenog dokumenta ima za cilj unaprediti komunikaciju destinacijskog menadžmenta i lokalnih stakeholdera, jer upravo od njih zavisi uspješnost implementacije načela ekonomske, ekološke i sociološke održivosti.

Navedeni dokument ima i za cilj definisati maksimalnu nosivost užeg i šireg gradskog jezgra na osnovu EU indikatora održivosti, a kako bi se reducirao pritisak na navedeno područje.

Najčitanije