21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Strip vikend od 16. do 18. aprila u Novom

Strip vikend u Novom

Šesto izdanje Strip vikenda održaće se od 16. do 18. aprila na više lokacija u Herceg Novom. Pod nazivom “50 godina Tica”, Strip vikend počeće u petak u 18 sati kada će biti otvorena izložba radova Tihomira TIkulina Tica, kao i izložba iznenađenja.

U subotu ujutru slijedi crtanje za fanove ispred kafea Kino na trgu Nikole Đurkovića i strip radionice u coworking prostoru Kolektiv, dok je istog dana popodne u Dvorani Park predstavljanje stripa “Dogodilo se u Harlemu” i (priča o rock grupi Lynard Skynard).

Baner CNB -bokeski_300x250

“Nedjelja, 18. april, je rezervisana za predstavljanje i predavanja domaćih strip stvaralaca, jer je jedna od naših misija da što više približimo i promovišemo mlade autore iz Crne Gore. Zbog aktuelnih mjera i situacije oko epidemije koronavirusa, odlučili smo da iz programa izostavimo muzičke nastupe i poznate HSF žurke, a iz istog razloga su nam na ovom izdanju Strip vikenda gosti samo autori iz Srbije, BiH i Hrvatske, ali i stvaraoci iz naše zemlje“,navode iz HSF-a, dodajući da će program šestog Strip vikenda pored toga i podrazumijevati predstavljanje svih segmenata Ticovog rada – geg stripa, realističnog stripa i ilustracije.

“Tico je od prvog dana davne 2007. godine uz Hercegnovski strip festival (HSF), a ideja da se ove godine kada je on napunio 50 godina života, napravi događaj posvećen njemu, rodila se kao želja da se na neki način odužimo čovjeku koji je podržao naš festival od samog početka“, poručuju iz HSF-a.

Podsjećaju da će uz Tihomira Tikulina Tica kao glavnog gosta, te Mirka Čolaka i Filipa Andronika, na šestom izdanju Strip vikenda biti još nekoliko sjajnih autora sa prostora bivše Jugoslavije.

Najčitanije