16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Stručno je ključno” – cilj je jasan, gašenje gimnazijskog obrazovanja u Kotoru

Maja Mršulja

Politika dosadašnje vlasti nije bila samo ekonomsko gašenje Kotora. Kao što je svima već poznato, u našem gradu je uništeno i oteto sijaset ekonomskih i privrednih giganata tokom 30-e vladavine jedne porodice i njihovih prijatelja iz Kotora. Grad je izgubio Jugooceaniju, Rivijeru, Bokeljku, Ljekobilje, Jugopetrol i niz drugih privrednih subjekata, kaže se u saopštenju Maje Mršulje kandidatkinje za odbornicu koalicije “Za budućnost Kotora”.

Međutim, sve ovo nije bilo dovoljno sadašnjoj vlasti pa nastavljaju utabanim stazama uništavanja i gašenja. Na red je došla i najstarija Gimnazija na ovom prostoru – Kotorska Gimnazija, ustanova koja ima obrazovnu tradiciju dužu od 150 godina. Sadašnjoj vlasti i Ministarstvu prosvete “STRUČNO je KLJUČNO”, a cilj vlasti je jasan – gašenje gimnazijskog obrazovanja u Kotoru. Ja, kao nekadašnja učenica kotorske Gimnazije, a danas kao pravnica, kojoj je kotorska Gimnazija dala temelje obrazovanja, poručujem “STRUČNO VAM NE MOŽE BITI KLJUČNO” , “kalos agatos” nije biznis, već je snaga duha!

Upravo je taj duh osnova i potencijal naše mladosti koja je BUDUĆNOST CRNE GORE!

Zalagaćemo se da promjenom aktuelne vlasti promijenimo i odnos Ministarstva prosvete prema Gimnaziji Kotor. Sačuvajmo obrazovanje naše djece jer je to najbolji ulog u budućnost!

Zato 30. avgusta nemamo težak zadatak, naprotiv. Samo dostojanstveno, kako to priliči građankama i građanima Kotora, olovkom u ruci,  izaberite BUDUĆNOST CRNE GORE, izaberite broj 6 “ZA BUDUĆNOST KOTORA” ! – navodi se u saopštenju koje potpisuje Maja Mršulja, kandidatkinja za odbornicu koalicije “ZA BUDUĆNOST KOTORA”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije