23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sud za prekršaje u Budvi za prva tri mjeseca naplatio 380.000 eura novčanih kazni

Sud

Sud za prekršaje u Budvi je za prva tri mjeseca 2023. riješio ukupno 3315 predmeta te naplatio 380.000,00 eura novčanih kazni i troškova postupka, što je povećanje za oko deset odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je predsjednik tog suda Marko Đukanović. 

“U prvostepenom prekršajnom postupku riješena su 2374 predmeta, pa je stopa ažurnosti na nivou od 120 odsto, što znači da se broj zaostalih predmeta iz ranijeg perioda smanjio za jednu petinu. U radu dominiraju predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a potom iz oblasti: Zakona o javnom redu i miru, Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Zakona o sprječavanju korupcije, Zakona o sprječavanju zloupotrebe narkotika”, poručio je Đukanović.

Navodi da su predmeti u 78 odsto slučajeva rješavani izricanjem novčanih kazni, a potom slijede i ostale sankcije (kazne zatvora, uslovne osude, vaspitne mjere…).

“Oko pet odsto predmeta okončano je oslobađajućom odlukom. Sud je naplatio 380.000,00 eura novčanih kazni i troškova postupka, što je povećanje za oko 10 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, zaključio je Đukanović.

Najčitanije