20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Susretom dječijih horova završen festival “Pored mora pjevati se mora”

Pored mora pjevati se mora

Drugi Međunarodni festival dječijih talenata „Pored mora pjevati se mora“ završen je proteklog vikenda nastupom horova u Dvorani Park.

Raspjevana družina od oko 200 učesnika učinila je da uživaju i publika i svi oni na sceni. Prvi put su se pjesmom u Herceg Novom predstavili dječiji horovi Vokal kids iz Pančeva (dirigent Jelena Cvetić), Mali princ iz Mrkonjić grada (dirigent Milijana Malić) i Raspevano srce iz Vršca (dirigent Sonja Matanov Jerković), a drugu godinu za redom na festivalu učestvuju dječiji horovi Vivak iz Sremske Mitrovice (dirigent Tamara Pajkanović) i Zvjezdice iz Podgorice (dirigent Ana Klepić). Odlični domaćini i ovog puta su bili članovi Dječijeg hora Cvrkutići iz Herceg Novog, dirigent Lidija Ivanović, koji su već sa prvim tonovima pjesme „Sviraćemo rokenrol” podigli salu na noge.

Svi zajedno na kraju su otpjevali „Djeca imaju pravo” i himnu festival “Pored mora pjevati se mora” i poručili da imaju pravo na djetinstvo i odrastanje uz dječije melodije… To je i misija festivala, u moru svega onogo što ne dolikuje dječijem sazrijevanju, održati dječije pjesme kroz revijalne nastupe amaterskih horova.

Zadovoljstvo nisu krili ni organizatori ni učesnici koji su poručili da i naredne godine stižu na festival.

Organizator manifestacije je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, za scenografiju je bila zadužena Ivana Vukčević, dipl. scenograf, zvuk Zlatko Dedić, a osvjetljenje majstori svjetla JUK Herceg fest.

Najčitanije